Jasne ze dają rade a co sie upierdzieli to dokupisz w sklepie na sztuki. One mimo wszystko nie są takie złe. Miałem z takimi z marketu do czynienia i powiem Ci ,że dawały radę.
Chłopaki jak zwykle przesadzają....przecież nie jest to narzedzie zarobkowe i nie będziesz nimi dziennie kilka aut rozbierał na cześci jak na szrocie.
Dla przykładu i kontrastu:
Zanim stałem się właścicielem YATO kupiłem w Bricomarche taki typowy chiński zestaw za 50 PLN - 1 grzechotka + nasadki. Też myślałem że przecież ileś tam powinny wytrzymać. No więc na następny dzień, przy 1. (słownie: pierwszym) użyciu grzechotka się rozleciała. Z reklamacją nawet nie jeździłem. Pal sześć te 50 PLN, ale tego dnia nie zrobiłem przy aucie tego co miałem zamiar zrobić i to mnie bardziej wku*wiło.
EDIT: Odkręcałem śrubę fotela pasażera, gwint M8, tak więc nie żadne zardzewiałe i zapieczone cholerstwo.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 27-01-2016 o 10:02
Ja także myślę o YATO, tylko o mniejszym zestawie. Z założenia nie planuję prac, które będą wymagały siłowania się ze śrubami itp. Wymiana klocków, tarcz, filtrów, żarówek itp. Żadnej ciężkiej mechaniki w partyzanckich warunkach :)
jeśli już takie narzedzia to lidl albo biedronka , mam pelno kompletów nasadek z lidla i jeszcze nigdy żadnej nie rozwaliłem . A lekkiego życia u mnie nie mają bo nawet koła nimi rozkręcam .
Zarobkowo też nimi pracuje więc są bardzo często używane
No właśnie,ja szybciej napisałem ,że robiłem takimi z marketu (chyba LIDL) i naprawdę dawały radę.
Tydzien temu były w lidlu albo teraz sa...jakoś tak.
w lidlu są obecnie w cenie 169...moim zdaniem do garażowych zastosowań to warto je kupić
I tu jest wlasnie blad - jesli klucze lub inny towar jest gowniany to zawsze trzeba reklamowac, truc im zycie ile sie da - kazda siec przy duzej ilosci reklamacji wycofuje towar-bubel ze sprzedazy bo im tez nie o to chodzi aby towarem mielic tylko aby go spieniezac, poza tym jak 90% bubla wroci do chinczyka to nastepnym razem badziewia nie wyprodukuje.
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Ja uzywam czegos takiego http://allegro.pl/coval-komplet-kluc...704891007.html i jestem bardzo zadowolony. W domowych warunkach (nie odkrecam ta nasadka kol w Actrosie, tylko robie tyle co wiekszosc mechanikow) sprawuja sie znakomicie
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line