Ostatnio edytowane przez BOSS ; 25-01-2016 o 19:17
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Używam od 3,5 roku YATO zestaw 3884. Do majsterkowanie idealne. Ani nie kosztują majątku, ani nie są wykonane z plasteliny. Zestaw niby duży ale już nie raz przekonałem się że nie na darmo jest tak rozbudowany. Grzechotki całe, klucze całe, imbusy i torksy całe. Jedynie zgubiłem 1/2" nasadkę 10mm. Moim zdaniem YATO to najrozsądniejszy kompromis.
Ostatnio używałem u znajomego torx SATA, dożywotnia gwarancja, zestaw był BARDZO drogi. Pierwsza moja próba odkręcenia śruby i pęka bez problemu. Przedstawiciel oczywiście wymienił ale to chyba duża rola szczęścia na co trafisz w każdym zestawie.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
"dożywotnia gwarancja" o ile serwis nie uzna, że
NARZĘDZIE ZOSTAŁO UŻYTE W SPOSÓB NIEPRZEWIDZIANY PRZEZ PRODUCENTA :) itp
Jeżeli coś jest dobre, trzyma jakość i sporadycznie się niszczy ( czyt. służy właścicielowi ) to firma jest w stanie wymieniać na nówki sztuki. Klucze pł. oczk. SATY są nie do zdarcia, ale już bity, przejścia i redukcje nie.
Podobne hasło miał Coval... Tylko, że produkcja tych narzędzi była bardzo tania ... Na 5 produktów dobry 1 ale wciąż się opłacało wymieniać na nowe te dobre ( klucze, zestawy - napędzały całą firmę)
Nazwa firmy przyciągała, ludzie myśleli, że to polska firma jak Kuźnia :]
Mógłbym pisać o tym godzianami
ps
:564: <--- jak dobrze, pamiętam to kiedyś był znaczek z główkami pijącymi browar :]
YATO było i będzie zawsze flagową marką TOYA - nazwa firmy została bez zmian
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 26-01-2016 o 09:13
Pewność na każdym kilometrze ...
Jak już jesteście w temacie kluczy itp.
Chciałbym kupić ojcu jakąś porządną,małą grzechotke.Co polecicie?Oczywiście nie w cenie kilkaset złotych,ale zeby sie nie rozleciała dosyć szybko jak te ze sklepow motoryzacyjnych.