Myslisz sie
Kolor akumulatora
Czarny AGM
Bialy nie AGM.
Myslisz sie
Kolor akumulatora
Czarny AGM
Bialy nie AGM.
No wlasnie nowy ktory montowalem na juz ta boczna naklejke I ta tej górnej jest AGM. Moze na pierwszy montaż szly tylko z ta jedna naklejka?
Swoja droga 9 lat na zle zakodowanym akumulatorze dobry wynik. I dalej odpala bez problemu tylko webasto po kilku minutach rozlacza bo brakuje pradu.
Jak czarny napewno AGM, chyba nowe maja napis.
Ja mam z 2008 akumulator i tez mialem zakodowany jako zwykly 100 Ah lub 110 Ah juz nie pamietam :)
Ostatnio edytowane przez lysy_k ; 18-10-2016 o 23:46
Dzięki zastanawiam sie czy zmieniać klucz kodowania skoro stary wytrzymal 9 lat, czy tylko zarejestrować wymianę. Skoro fabryka zle zakodowala to raczej az takie wazne nie jest. Czy sie myle?
Sprobuj i tak z czasem musisz wymienic na nowy wiec jak nie bedzie lepiej to czeka cie szybsza wymiana.
Ja juz zamontowalem nowy. Dokładnie taki sam oryginalny AGM dlatego właśnie sie zastanawiam czy bawic sie w zmiany kluczy mimo ze to chwila roboty czy tylko zarejestrować wymianę aku w iscie.
Jak nowy ja bym zmienil na taki jak trzeba + tak jak piszesz rejestracja.
Sprawdzalem kiedys jakies statystyki czasy ladowania w DIS i max mialem najwiecej w przedziale 50-60%, przedzial 60-100% praktycznie zero godzin, po zmianie na AGM zaczely pojawiac sie w innych zakresach, wiec z tego widac aku nie byl doladowywany (caly czas jezdze dlugie trasy).
O widzisz gdzie to mozna sprawdzic w iscie? Jutro postaram sie zakodowac wszystko tak jak trzeba. Jaki jest dokładne klucz do agm a090?
Iste jeszcze nie ogarnalem na tyle zeby sie wypowiadac ;)
BA90 BATTERIE_HO BATTERIE_90AGM //Batterietausch auf 90AGM
A090 to klucz do E60
No widzisz na początku watku wlasnie jest mowa ze trzeba zmienić na a090 a później ze ba90.
Ok dzięki