To teraz ceny za angielskie lampy poszybują w górę.![]()
Ja kupiłem takie coś
http://allegro.pl/reflektor-prawy-he...849825907.html
czekają na montaż
Mam zamiar wyczyścić soczewkę. Odbłysnik jest nowy w tych reflektorach, które kupiłem. To nie są same szkiełka tylko szkło + odbłyśnik.
Hmmm a gdzie mógłbym dostać same odbłyśniki do lamp poliftowych e38 xenon, bo mając jeszcze poprzednie auto ludzie często narzekali na regenerację odbłyśników mówiąc że szybko się wtórnie wypalają, więc czy można dorwać same odbłyśniki nowe ??
Moment... Lampa składa się z:
1. "Lampy"
2. Soczewki
3. Odbłyśnika do którego mocujesz żarówkę, a który skręcany jest z soczewką i mocowany jest do "lampy".
Ty kupiłeś na aukcji samą lampę (tak wnioskuję po zdjęciach). Odbłyśnik można kupić osobno i występuje w zamienniku HELLA.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 25-01-2016 o 11:06
tak jak Irek pisze , raczej nie wiele poprawi to jakość światła , bo i owszem może i masz szkła wypiaskowane ale odbłyśnik gra tu kluczową rolę , soczewka raczej się nie zużywa a szkło musiało by być aż mleczne ( wypiaskowane bardzo mocno ) żeby jakość światła mocno spadła , także kluczem jest odbłyśnik i jego stan , zazwyczaj wypalony w hellach lub przykurzony , zaśniedziały w boschach , sam zakładałem tyły ( odbłyśnik i soczewka ) z boscha do lampy zrobionej na BH bez uśmiechu i jakość była nie prównywalnie lepsza niż przed zabiegiem w dodatku dałem żarówki Bosma Retro Gold i byłem bardzo zadowolony , także jak się nie da jak się da :)