Słyszał ktoś, żeby Zimmermann wycofał z produkcji tarcze hamulcowe do modelu e32????
Słyszał ktoś, żeby Zimmermann wycofał z produkcji tarcze hamulcowe do modelu e32????
Nie słyszałem, ale zapytaj tutaj:
http://czescidobmw.pl/kategorie/tarc...owa,12291.html
swoją drogą jak nie Zimmerman to już chyba oryginał zostaje. Ja w mojej wymieniłem kilka lat temu, to na drugie 25 lat starczy.
pozdrawiam Bartek
Oryginalne BMW, ale to był Jurid.
pozdrawiam Bartek
I rozumiem, że zadowolony jesteś. Swoją drogą cena nie jest mała ale czasem szybko jeżdżę i potrzebuję skuteczności..
Przerobiłem już wszystkie chyba sensowne marki tarcz w różnych autach I w tej chwili u mnie są tylko zimmermany albo oryginały, jeżeli były ciekawe cenowo. Nie chcę już innych tarcz, wala się tego u mnie kilka kompletów na pamiątkę, pogiętych.
Największa poprawa hamowania była jak zmieniłem pompę hamulcową I serwo, można stanąć dęba, co w e32 wydawało mi się zawsze niemożliwe. Przód mam Zimmerman, tył oryginał, klocki jak napisałem. Zaciski nowe przód tył, węże gumowe nowe, ale nie w oplocie stalowym. Hamuje bardzo dobrze jak na dwutonowe auto. Oczywiście nie jest to hamulec wyczynowy oraz taki jak w skodzie fabii, gdzie jak naciśniesz mocno to wybijasz szybę.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 21-01-2016 o 16:07
pozdrawiam Bartek
Szkoda....jeszcze w zeszlym roku takie zakladalem ....
Kto wie gdzie mogę dostać klocki Jurid do mojej e32, bo szukam i nie mogę znaleźć... Ewentualnie coś o podobnej jakości lub coś droższego
Klocki pewnie w każdym sklepie.
Jak te tarcze, potwierdziłeś że już nie ma?
pozdrawiam Bartek
Dostałem w innym sklepie internetowym i jeszcze taniej: tył 150, przód 170 także cena konkurencyjna. Co do tych klocków szukam czegoś skutecznego, bo czasem lubię przycisnąć, więc nie chcę żeby którymś razem okazało się że nie zdążę. Poleci ktoś coś dobrego?
I może sprostuję, interesują mnie tylko sklepy internetowe bo mieszkam w Anglii.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 07-03-2016 o 21:22 Powód: Edytuj swoje posty zamiast pisać jednego pod drugim!