Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: e38 a klasyk

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Trzymając się tematu E38 a jego predyspozycji do bycia klasykiem. Ostatnio śledziłem losy jednej z najpiękniejszych E38 jakie widziałem pod względem kolorystycznym jak i stanu. Mowa o 750iL oferowanej przez http://autoleitner.nl/

7ema miała potwierdzony przez BMW przebieg 27 tys km. Była wystawiona za 49 tys euro i została sprzedana na tegorocznych targach Techno Classica w Essen.

Zapewne cena uległa zmianom na drodze negocjacji ale nie sądzę żeby jakoś znacząco. Leitner kupił to auto za ok 25 tys euro.

A więc jest rynek zbytu na takie egzemplarze E38. Co świadczy jednak o jego walorach kolekcjonerskich. Bo nie sądzę, że ktoś to auto kupił żeby sobie na co dzień jeździć. Pewnie uzupełnia jakąś prywatną kolekcję i stoi w ogrzewanym garażu.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik Awatar janus
    BMW
    728 2000r + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Supermen Zobacz posta
    Trzymając się tematu E38 a jego predyspozycji do bycia klasykiem. Ostatnio śledziłem losy jednej z najpiękniejszych E38 jakie widziałem pod względem kolorystycznym jak i stanu. Mowa o 750iL oferowanej przez http://autoleitner.nl/

7ema miała potwierdzony przez BMW przebieg 27 tys km. Była wystawiona za 49 tys euro i została sprzedana na tegorocznych targach Techno Classica w Essen.

Zapewne cena uległa zmianom na drodze negocjacji ale nie sądzę żeby jakoś znacząco. Leitner kupił to auto za ok 25 tys euro.

A więc jest rynek zbytu na takie egzemplarze E38. Co świadczy jednak o jego walorach kolekcjonerskich. Bo nie sądzę, że ktoś to auto kupił żeby sobie na co dzień jeździć. Pewnie uzupełnia jakąś prywatną kolekcję i stoi w ogrzewanym garażu.
    Piękny egzemplarz. Ja jeszcze takiego zadbanego nie widziałem powiem szczerze (nawet na zdjęciach).
    Moim zdaniem e38 jak najbardziej nadaje się jako kolekcjonerski, zabytkowy pojazd ale właśnie stan i wyposażenie tego auta ma znaczenie, wiadomo za kilka lat ceny się zmienią bo będzie ich coraz mniej