Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Wątek: e38 a klasyk

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Zgadzam się i takie same odczucia miałem.
    F ka mnie po prostu kręci wizualnie i dlatego ją kupie, ale szkoda że to juz nie to co kiedyś,że nie czuć tej różnicy w komforcie i jeździe gdy przesiadałem się z modelu na model.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez impex Zobacz posta
    Franco co Ci się psuje w V12 w W140?Co Ty za głupoty opowiadasz?
    Tak się składa,ze mam 600SEL z 92 roku,jedyna bolączka tych aut to wiek i wysoka temperatura pod maską+zaniedbania byłych włascicieli.
    Sam silnik w sobie jest bardzo dobry,nowocześniejsza konstrukcja od dwunastocylindrowca z E38.
    Między E38,a W140 jest przepaść oczywiście na korzyść W140.Siedząc w W140 ma się świadomość wyzszej klasy niż 7er.
    No i to jest to o czym wspominałem. Impex,podpisuję się dwoma rękami pod Twoim postem. :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Rozglądam się za e66 750 Li
    Cytat Zamieszczone przez Franco750 Zobacz posta

ale ci co przerabiaja e38 robia sobie i temu modelowi krzywde, bo ktos taki co to ma wydac 50 tys nawet nie spojrzy na ciemny gril, obnizone zawieszeniem, rigni, czy wydechy w zderzaku
    e38 najpiekniejsze jest w serii, bez przerobrek
    ludzie zrozumcie to w koncu, nie robcie wiochy bo patrzec nie mozna na te zburaczone e38 ktore nigdy nie sprzedadza sie za wiecej jak 20tysiecy
    wlasnie przez to auta maja trudnosci zeby stac sie pozadanymi klasykami
    Te krótkie kilka słów powinno być morałem tego wątku, zgadzam się z autorem tych zdań w całości.

Auta z LPG, polepionym wyposażeniem z kilku innych, pozmienianymi lampami i wioskowymi dodatkami, gdzie niekiedy nie dają nawet cienia dawnego E38 nigdy nie będą docenione na rynku, tylko auto z realnym przebiegiem, które wygląda w oryginale może w przyszłości konkurować do klasyka.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600

impex nie goraczkuj sie

silniki w mercu sa solidne, ale kosztowne w obsludze :)
    bardziej niz w e38

pisze generlanie

bo oczywiscie kazdy ma mniej lub wiecej szczescia co do e38 czy w140 :)

w140 ma wiecej miejsca, ale traci myszka :)
    z zewnatrz tez nie powala, choc oczywiscie to kwestia gustu

lamane siedzenia w e38 bija nawet te najlepsze w w220 w215, duzo wygodniejsze

w140 tez bym sobie sprawil, 600tke, ale nie mam juz miejsca, nawet rozgladalem sie ale wybralem 750tke
    a 4 auta na razie nie planuje
    Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 13-05-2016 o 19:51

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Z tymi fotelami to jak najbardziej masz racje,ale w W140 są dosyć szerokie poza tym jest jeszcze elektrycznie wysuwany cały materiał z fotela czego nie ma w comfortach w E38-namiastka kontursitze :)
    W140 to już powoli zabytek,ale jak na swoje lata było świetną konstrukcją,e38 jest na pewno nowocześniejsze,ale nie znaczy,ze lepsze.
    Kwestia tego co kto lubi,najlepiej jest mieć oba:) Gorzej z utrzymaniem na fajnym poziomie,ale dla chcącego i cierpliwego nic trudnego :-)

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Trzymając się tematu E38 a jego predyspozycji do bycia klasykiem. Ostatnio śledziłem losy jednej z najpiękniejszych E38 jakie widziałem pod względem kolorystycznym jak i stanu. Mowa o 750iL oferowanej przez http://autoleitner.nl/

7ema miała potwierdzony przez BMW przebieg 27 tys km. Była wystawiona za 49 tys euro i została sprzedana na tegorocznych targach Techno Classica w Essen.

Zapewne cena uległa zmianom na drodze negocjacji ale nie sądzę żeby jakoś znacząco. Leitner kupił to auto za ok 25 tys euro.

A więc jest rynek zbytu na takie egzemplarze E38. Co świadczy jednak o jego walorach kolekcjonerskich. Bo nie sądzę, że ktoś to auto kupił żeby sobie na co dzień jeździć. Pewnie uzupełnia jakąś prywatną kolekcję i stoi w ogrzewanym garażu.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik Awatar janus
    BMW
    728 2000r + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Supermen Zobacz posta
    Trzymając się tematu E38 a jego predyspozycji do bycia klasykiem. Ostatnio śledziłem losy jednej z najpiękniejszych E38 jakie widziałem pod względem kolorystycznym jak i stanu. Mowa o 750iL oferowanej przez http://autoleitner.nl/

7ema miała potwierdzony przez BMW przebieg 27 tys km. Była wystawiona za 49 tys euro i została sprzedana na tegorocznych targach Techno Classica w Essen.

Zapewne cena uległa zmianom na drodze negocjacji ale nie sądzę żeby jakoś znacząco. Leitner kupił to auto za ok 25 tys euro.

A więc jest rynek zbytu na takie egzemplarze E38. Co świadczy jednak o jego walorach kolekcjonerskich. Bo nie sądzę, że ktoś to auto kupił żeby sobie na co dzień jeździć. Pewnie uzupełnia jakąś prywatną kolekcję i stoi w ogrzewanym garażu.
    Piękny egzemplarz. Ja jeszcze takiego zadbanego nie widziałem powiem szczerze (nawet na zdjęciach).
    Moim zdaniem e38 jak najbardziej nadaje się jako kolekcjonerski, zabytkowy pojazd ale właśnie stan i wyposażenie tego auta ma znaczenie, wiadomo za kilka lat ceny się zmienią bo będzie ich coraz mniej

Zaawansowany Użytkownik Awatar kociniak08
    BMW
    e38 750
    Wyposażenie powala w tym aucie tak samo jak stan i kolorystyka auta. Lecz nie zmienia to faktu, że 50k euro to dla mnie przesada. Swoje e38 też mam bardziej na weekendy bo jest 3 autem w domu. Ale jak mam okazje to nim ciągle jeżdżę bo lubię. I nie przejmuję się, że przebieg rośnie itp. Auto ma mi służyć do dawania przyjemności z jazdy, a nie do podziwiania w garażu. Przy aucie z przebiegiem 27tys km każdy nabity kilometr boli:) także on raczej się do garażu tylko nadaje. Każdy ma inne priorytety. Ja wolę jeździć swoimi autami:)
    Było BMW e32 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Rozglądam się za e66 750 Li
    A ja uważam, że cena jak najbardziej adekwatna do stanu, przebiegu, wyposażenia i wyglądu tego auta. Chociaż kolorystyka nie trafia do mojego gustu, ale już wyposażenie rzuca na kolana. Co ważne auto jest w oryginale, nie ma nic lepionego, doposażonego, nie ma wioskowych modyfikacji, dodatków, więc taki egzemplarz w dodatku ze znikomym przebiegiem śmiało może konkurować do miana klasyka. W skrócie jest E38 - jest cena.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Każde stare bmw powinno być klasykiem o ile dożyje sędziwego wieku, e38 to ostatnia seria, która dąży do tego śmiało, e65 niestety nie kojarzy się już z klasycznym bmw i może przerwać mój tok rozumowania. Ponadto w sprawne, jeżdżące 30 letnie e65 jakoś nie chce mi się wierzyć
    Dochodzi jeszcze kwestia ceny i dostępności części po tylu latach
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 17-05-2016 o 13:13