Zapytywałem w tamtym poście o opony i zdecydowałem kupić te Nexeny. Co więcej, kupiłem 3 komplety - do E65, X1 i Megane 3. Gumy założone dopiero co, także na razie nic nie jestem w stanie powiedzieć, musiał bym z 500km chociaż przejechać. Swoją opinię wyrażę pewnie po jakimś czasie. Nie mniej jednak mają raczej dość dobrą opinię.
Też zamówiłem w tym tygodniu opony NEXEN N FERA SU1. Zasugerowałem się opiniami na ich temat. Za jakiś czas też przekażę opinię.
A dlaczego opony XL do osobówki? Kiedyś popełniłem taki błąd i do dziś pamiętam...
Twarde, potem wrzuciłem normalne te same i było super.
pozdrawiam Bartek
Bo takie są akurat w tym rozmiarze Bartku. Fakt ,że są troszkę twardsze ale na pewno dużo im z twardością brakuje do runflatów . Ja jestem zadowolony. Ładnie trzymają na zakrętach no i przez te wzmocnione boki ciężej je uszkodzić w dziwnych miejscach np. musząc na chodnik po krawężniku itd itp :)
Ja kupuję już tylko XL. Miałem już Dunlopy i Good Year bez XL i nie wiadomo kiedy w jednej guz, w drugiej guz. A nawet nie wjechałem w żadną dziurę i obchodziłem się z nimi jak z jajkiem.
za ze swojej strony polecam i sprawdzone na 2ch autach z tylnym napedem i mocy ok 200 KM :)....
Imperial Ekosport ( po co płacić za napis na oponie markowy) https://www.oponeo.pl/dane-opony/imp...5-r18-100-w-xl
nie jest to żadna reklama .. poprostu sprawdziłem i wiem że są dobre.. dobrze się wyważąją i trzymają drogi :)
....i co ważne cena..
:)
też polecę te imperiale ale niestety w moim rozmiarze nie produkują i kupiłem nexen zobaczymy jak będą się sprawdzać
Edit:
Dorzucę jeszcze parę groszy do NEXEN N FERA SU1 po pierwszych jazdach wyważenie tych opon przy montażu naprawdę bez najmniejszego problemu felgi proste oczyszczone z starych odważników i na 3 dołożyliśmy 5g a na 4 10g
Cicho i dobrze się prowadzi poza tym że wydaje mi się że asc przy ruszaniu częściej się zapala ale może nie zwracałem wcześniej na to uwagi
Ostatnio edytowane przez Mirant ; 14-04-2018 o 11:13
Ile dajesz tyle dostajesz !!!