Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Przemalowanie tapicerki ze skóry / zmiana koloru

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'

Z kolegą przemalowalem jego sporty, a raczej zostały rozjaśnione. Z szarych na bardzo jasno szare. Twarde jak kamienie. Nie wiem dlaczego ale bardzo długo się rozgrzewają po wł nawet na pozycje 2. Jak malowaliśmy jego byłem zachwycony efektem i też miałem to robić u siebie. Jednak jak siadłem do jego auta i poczułem jaka jest w dotyku to bardzo szybko zrezygnowałem.

P.S- vramzes,sory za ostanią rozmowę na FB,miałem strsznie zły dzień i potwornego kaca

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Może YAZ coś powie w tym temacie bo on jest po odnowieniu skór w E24. Czy skóry są teraz dziwne po malowaniu?
    [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG 7er

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i

Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Z kolegą przemalowalem jego sporty, a raczej zostały rozjaśnione. Z szarych na bardzo jasno szare. Twarde jak kamienie. Nie wiem dlaczego ale bardzo długo się rozgrzewają po wł nawet na pozycje 2. Jak malowaliśmy jego byłem zachwycony efektem i też miałem to robić u siebie. Jednak jak siadłem do jego auta i poczułem jaka jest w dotyku to bardzo szybko zrezygnowałem.

P.S- vramzes,sory za ostanią rozmowę na FB,miałem strsznie zły dzień i potwornego kaca
    Spoko Łukaszu , nie ma problemu nic sie nie dzieje każdy ma lepsze i gorsze dni a ja tam pewnych spraw nie biorę do siebie i zwykle z dystansem odnoszę się do wszystkiego także jest jak pisałem na koniec rozmowy , gra gitara ! Wracając do tematu bo zaczynałem go będac w pracy i nie miałem potem czasu na to , a więc dokładnie i do rzeczy , chcę przemalować ciemno kremowe ( kawa z mlekiem , kamel nie wiem jak opisać ) elementy skórzane w boczki na czarne, nie fotele , elementy te będą raczej dość sporadycznie dotykane bo rączki będą fabryka i malowanie ich nie dotyczy , na alledrogo znalazłem kilka środków widział bym to tak :
    1. Czyszczenie odtłuszczanie : http://allegro.pl/renoskor-zmywacz-d...650743039.html
    2. Czernidło ( taka baza ) : http://allegro.pl/czernidlo-barwnik-...997662911.html
    3. Malowanie zasadnicze : http://allegro.pl/renoskor-farba-lak...273848292.html
    4. utrwalanie , tu znalazłem dwa środki i nie wiem ... http://allegro.pl/colourlock-leder-v...261622578.html oraz http://allegro.pl/renoskor-ekstra-be...907517131.html
    Co do wyboru środków sugerowałem się tym co znalazłem oraz opisem z aukcji tych środków , postanowiłem więc zapytać tu na forum bo być może ktoś przeprowadzał taką operację , dodam że podobna przeprowadziłem kiedyś ale posmarowałem szary element na czarno farbą do skóry ( bez mycia i utrwalania , na żywca ) efekt był ok lecz nawet po dłuższym czasie element ten był lekko lepki , nie był też specjalnie dotykany itd ale farba przy czyszczeniu szmatką nie odpadała , jak wspomniałem było to na żywca a teraz chciałbym zrobić to możliwie jak najlepiej stosując kolejno środki które uda się zakupić , czyli te powyższe które wymieniłem

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Renoskóra raczej nie polecam. Jego trwałość i jakość jest po prostu kiepska. Miałem dużą butelkę to pomalowałem uszczelki te niby welurowe i do tego się nadawał :) Utwardzacz i baze mogę polecić z colorlock'a. Z tej firmy masz też trzy lakiery które trzeba położyć na skóre po malowaniu. Mat/półmat/błyszczący. Osobiście miałem półmat i efekt był na prawdę ok.

BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    czyli szukać zestawu z colorlocka-a ?zaraz poszukam , tylko czy mają całą linię ?

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 M62B44 98r.
    Jakieś 3 lata temu malowałem fotel kierowcy w audi a6 bo nie mogłem identycznego sporta znaleźć w moim kolorze. Zmieniałem kolor z kremowego na szary preparatami właśnie z colourlock i przez rok tym audi jeszcze jeździłem i absolutnie nic się nie działo z farbą, nie pękała, nie traciła koloru ani nie wycierała się. Skóra przed i po malowaniu była twarda bo to kubły sportowe były także nie wiem czy malowanie mogło miec wpływ na twardość jakoś dodatkowo ale zmian na minus nie zauważyłem. Te fotele jak każde kubły wycierają się od wsiadania mocno a jednak farba itd wytrzymała także polecam zestawy z colourlock'a.

BMW
    Czego konkretnie uzyles ? Samej farby ? Czy cala linie ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 M62B44 98r.
    Całej linii... Dokładnie które nie powiem bo to zbyt dawno temu było. Tylko ja nie zamawiałem przez internet. Pojechałem do Długołęki bo mam nie daleko i koleś dał mi specyfiki w takich buteleczkach po 250ml i powiedział którego i jak użyć. Pierwszym odtłuszczałem i czyściłem wszystko, potem polecili delikatnie zmatowić całą skórę żeby nowa farba miała się czego trzymać. Potem znowu odtłuszczanie i czyszczenie z syfu. No i malowałem nie żadnym pistoletem tylko takimi gąbeczkami które dostałem do zestawu i przy pierwszych 2-3 warstwach widać cienie i przebicia. Ja malowałem chyba 6-7 warstw, delikatnie gąbeczką cały fotel. Potem jeszcze konserwacja itd.

Jak ktoś ma nie daleko to najlepiej pojechać do nich i koleś wtedy fajnie tłumaczy i pokazuje co i jak zrobić. Przez telefon to zawsze inna gadka i nie zawsze do końca wiadomo i co chodzi.

Pamiętam że za zestaw zapłaciłem coś około 250zł. Podobno miało wystarczyć na całą skórę w aucie ale po tym jednym fotelu nie wiem czy na drugi by to wystarczyło. Pewnie głównie zawinił fakt że robiłem to pierwszy raz.

Cały efekt i tak był na tyle piorunujący że każdy mysłał że fotel na nowo obszywałem.

BMW
    No to git , mam do Długołęki jakies 45 km , to sie tam przejade , dzieki kolego