Cytat Zamieszczone przez pokolacji Zobacz posta
Czaje. W takim razie jak to cholerstwo zakodowac?
W przedlfcie nie mam pompy dsc tam gdzie serwo. Mam tylko zwykle asc. Czyli ten silniczek z linka. On jest sprawny. Linka oki. Czujnik na przepustnicy podmieniany. Skasuje blad bo daje sie kasowac ale tylko rusze gwaltowniej tak zeby kola stracily przyczepnosc i blad znowu wraca. Wtedy nie ma absu i asc. Calkiem ciekawie jezdzi sie na sniegu z taka opcja :)
Z tego Co piszesz, tym bardziej obstawiałbym sprawny sterownik. Jak zaheblujesz ostro a śniegu, to błąd też wraca?

Co do kodowania, to ja też jestem n00em. Ja poszukałem w necie "kodowanie pustym plikiem *.man" zrobiłem krok po kroku (NCS expert). Znikł mi błąd dotyczący kodowania i ABS OK. Następnie kalibracja kąta skrętu (inpa > special test > stering angle adjustment E46) i ruszyło też DSC. Ale ja miałem uwalony sterownik i u mnie były inne (znacznie gorsze symptomy).

W specjal test masz jeszcze ABS/ASC bleedeng test. Nie wiem dokładnie o co tam chodzi, ale chyba bada szczelność układu. Weź się pobaw zanim zaczniesz kodować furę, bo kodowaniem możesz uwalić całe auto, a moim zdaniem twój sterownik jest OK.