Witam , mam problem ,a mianowicie co jakis czas wylacza mi sie asc i nie mozna juz go zalaczyc. Swieci sie kontrolka i ewidentnie nie dziala uklad ,dodam ze abs normalnie dziala. Nie jest tak zawsze. Jakies pomysly?
Witam , mam problem ,a mianowicie co jakis czas wylacza mi sie asc i nie mozna juz go zalaczyc. Swieci sie kontrolka i ewidentnie nie dziala uklad ,dodam ze abs normalnie dziala. Nie jest tak zawsze. Jakies pomysly?
Napisz jaki silnik dokładnie, który rok auta itd.
jeżeli się samo wyłącza to musi pozostawać błąd. odczytaj jaki i będzie prościej nakierować Cię na rozwiązanie problemu
silnik 4.4 1997r
sprawdź czy nie zacina się linka od przepustnicy asc. nie zapala Ci się jednocześnie abs ani inne kontrolki? w przepustnicy asc jest też czujnik jak dobrze pamiętam to sprawdź czy wtyczka dobrze siedzi. ale podstawa DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA bo szukasz na oślep
W E38 typową usterką są awarie sterownika ABS. Do ogarnięcia w niewielkiej cenie.
u mnie wlasnie abs dziala normalnie nawet jak ta komntrola trakcji sie wylaczy.....a dzis jeszcze sie nie wylaczyla...dziala jak ksiazka pisze. Jutro pojade do mechanika i podepnie pod kompa
U mnie również ABS działał tak jak powinien a DSC ciągle miało problemy i musiałem sterownik wymienić. Takie sterowniki do e38 przed liftem kosztują grosze na allegro i jest tego od groma. Ja swój kupiłem za 30zł i śmiga.
U mnie sterownik jest razem z pompa bo rozumiem ze o niego chodzi byl wymieniany na caly sprawny z innego auta i dalej to samo. Asc wyswietla blad (trojkacik) i abs nie dziala razem z trakcja.