a ja stawiam na wachacze górne są do wymiany a na trzepakach tego nie sprawdzisz a jak rozbierzesz to zobaczysz jaki luzik ;)
a ja stawiam na wachacze górne są do wymiany a na trzepakach tego nie sprawdzisz a jak rozbierzesz to zobaczysz jaki luzik ;)
u mnie tak telepie przy hamowaniu.. :( i to coraz bardziej
mam tak samo ale mam wytrzaskany tył i do póki go nie zrobię nie będę szukał dalej bo może tak być, że przez mocno wytrzaskane wahacze tylne drgania lecą po całym aucie
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Które to są wachacze górne? Możesz mi je pokazać :DZamieszczone przez komando07
U mnie bije kierownica podczas hamowania w przedziale 120 do 80 km/h. Byłem na szarpakach i stwierdzili, że wszystko jest jak najlepiej. Więc gdzie jest przyczyna?
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Jak podczas hamowania to pewnie krzywe tarcze.
a w jaki sposob można pokrzywić tarczę?Zamieszczone przez maciej730
może znajdę rozwiązanie :oops:
Zamieszczone przez Powerek
Znajomy w e34 pokrzywił nowe tarcze prawdopodobnie jak po ostrym hamowaniu wjechał w kałużę, i zaczęło się latanie kiery przy hamowaniu po wymianie tarcz jak ręką odjął.
Dorzucę od siebie , że u mnie również przy ok. 80 km/h waliło kierownicą na letnich kołach 18 cali. Powyżej było ok ale zasadniczo często się z tą prędkością jeżdzi. Jak założyłem zimówki wszystko się uspokoiło.Więc teraz zamierzam najpierw zawieżć felgi do sprawdzenia czy są napewno proste a potem założę letnie opony z pewnego żródła . Jeżeli to nie pomoże będę wyważał koła do skutku . A jeśli to nie pomoże to się wkurzę
B ędziesz
M ógł
W yprzedzać
dokładnie nowe tarcze ja kupując kiedyś ZIMERMANNa tarcze do Omegi spytałem sprzedjącego jak jest (konkretny koleś w autoryzowanym przedsatwicielstwie) od razu mi powiedział, że jedyna metoda to rozgrzać mocno nową tarczę i wjechać w wodę.Zamieszczone przez maciej730
Nowe tarcze powinno się z początku traktować delikatnie starając się je "dotrzeć"
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!