Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: problemy z czujnikami

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez WojtekE_32
    A poziom oleju w ASB to jak inaczej sprawdzisz?
    Na odpalonym aucie?? Chyba nie bardzo... przecież pisałem, że jeżeli komputer odczytał poślizg musi być uruchomiony silniki i auto w powietrzu... i zapewne skrzynia na D :D ale po jaką cisną ktoś tak zrobił to diabli wiedzą, mają jakiegoś smarkacza co się bawił pewnie. Teraz koledze powinni za free wykasować błędy i będzie dobrze.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    tak jak kolega wyżej wspomniał tu się różne rzeczy dzieją, niekoniecznie normalne, to byli dorośli kolesie na razie jest spoko odłączyłem akumulator na noc i kontrolki już się nie świecą jak się problem powtórzy to wezmę go na komputer, żeby mi wykasowali błędy, a poza tym i tak jeszcze będę do tych kolesi jechał bo mi muszą mot wystawić więc im powiem żeby się tym zajeli :>

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745..e46 330 M Sport....e30 325 Turbo..E38 728iA M Sport..BMW e39 M5 439bhp..BMW E60 525 M Sport
    siemka
    przeszla czy nie mot.co to za typy angole?
    pozdro
    "Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."

Początkujący Użytkownik
    problem znowu wrócił,trudno wezmę go na komputer, a do tych gości od motu jadę dzisiaj, to później napiszę czy przeszedł mot, a tak przy okazji mam pytanie słyszałem że podobno nie powinno się odłączać akumulatora w bmw, czy to prawda??

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    nie a dla czego? :) jak odłączysz go na powiedzmy parenaście minut to co najwyżej zmieni Ci się język na domyślny (DE) jeżeli odłączysz go na kilka godzin zrobisz reset kompa.

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745..e46 330 M Sport....e30 325 Turbo..E38 728iA M Sport..BMW e39 M5 439bhp..BMW E60 525 M Sport
    co myslisz pod pojeciem reset kompa coboss?ona trzyma bledy w twardej pamieci.
    ale warto sprobowac z tym odlaczeniem baterii.
    "Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez ptaku
    problem znowu wrócił,trudno wezmę go na komputer, a do tych gości od motu jadę dzisiaj, to później napiszę czy przeszedł mot, a tak przy okazji mam pytanie słyszałem że podobno nie powinno się odłączać akumulatora w bmw, czy to prawda??
    W instrukcji obsługi jest napisane, żeby pod żadnym pozorem nie dopuścić do odpięcia klemy PODCZAS PRACY SILNIKA, gdyż "spowodowany tym skok napięcia może doprowadzić do zniszczenia układow elektronicznych auta" czy jakoś tak. Krotko mowiac V-ka rabnie ci takia blyskawice w obwody, ze zapewne bezpieczniki nie pomogą i sfajczy sie komp :P moze przesadzam... poprawcie mnie:)

Co do bledu:

Nie ma się czym przejmować. Jak mi robil koles "diagnostykę" na laptopie na kolanie, to po wyjechaniu od niego swiecila mi sie kontrola trakcji, wrociłem i chyba skasowal bląd, zajelo to moze pol minuty, i problem juz nie powrocil. Nie wiem od czego to jest zależne....

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    heh właśnie pytasz o odpięcie aku podczas pracy czy jak auto "śpi" sobie w garażu? :)

Początkujący Użytkownik
    chodziło mi o odłączanie akumulatora przy zgaszonym silniku< ostatnio gadałem z ziomkiem i mi powiedział że jak on miał bmw to na jakimś forum dostał zjebe że odłącza akumulator i że nie powinien tego robić(pod żadnym pozorem) bo coś tam....ja odłączałem na noc , na zgaszonym,

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    to jakieś forum to forum BMW-Polska możesz zerknąć na mój opis pod tym postem i wyciągnąć konsekwencje :D ;)

Uprawnienia umieszczania postów