Cytat Zamieszczone przez PGS2
Zdaje sobie sprawę z potencjalnych wad, bo także mam w rodzinie takie silniki. I rozumiem, że 100, 150 tys. I wtryski do wymiany. Może nawet turbina wytrzyma 150 tys.? Koło dwumasowe podobnie? Osprzęt?
hehe stary sk±d te bajki?? :) Jak czytałe¶ BMW Klub Polska to zapomnij tam każdy ma prawie nowe 15 letnie BMW które mimo przejechanych 200ty¶ km wymienili wszystko co możliwe przy swoim BMW :D Tankuj na Shelu, Orlenie względnie BP i zapomnij o czym¶ takim jak wtryski czy inne awarie. Traktuj skrzynie jak zaleca producent a będziesz się ni± cieszył wiele, wiele setek tys. km

Po przeczytaniu waszych postów odniosłem wrażenie, że. 3.0 d to wcale nie taka dobra inwestycja. Kosztowna w obsłudze i serwisie z problemami przy diagnozowaniu problemów.
Zdażaj± się problemy jak przy każdym innym aucie, dużo elektroniki czasami sprawia problemy ale z reguły awarie s± zwykłymi i powtarzaj±cymi się czytaj±c forum szybko odnajdziesz proste rozwi±zanie.

Czy faktycznie jest to najlepszy silnik w¶ród aut swojej klasy. A reszta Diesli pod względem awaryjno¶ci to bardziej problematyczne rozwi±zanie - awaryjne. Nie ma co się rozgl±dać za 3.0 TDI, CDI innymi?
Masz rację. Jeżeli szukasz silników powyżej 2 litrów zapominasz o "zwykłych" producentach i do tego worka osobi¶cie wrzuciłbym też audi. Jeżeli my¶lisz silnik, my¶lisz BMW. Pod innymi względami możesz się zastanowić czy ładniejsze jest Audi S8 czy BMW 760iL :D

Bo już nie wiem czy nie pomy¶leć o 3.0 ale w benzynie z LPG. Które rozwi±zanie Was bardziej przekonuje? Jak jest z awaryjno¶ci± tego silnika i osprzętu?
LPG zostaw w garażu robi±c 50 tys km rocznie kupujesz diesla. Dbaj o silnik i auto (serwisuj je, nie katuj zimnego, nie ga¶ silnika turbodoładowanego po przegazówce itd) a bez awaryjnie przejeĽdzisz kilkaset tysięcy km (licz±c od nowo¶ci)

PS. Kupuj±c samochód o przebiegu 50 tys nie kupisz takiego i nie wierz w cuda! Bo kto sprzedaje nowe auto?? To chyba że odkupisz prawie nowe auto od serwisu. Nie chcemy aby¶ zagl±dał tutaj codziennie z problemami i wkurzał się na markę mówi±c, że w Twoim "prawie nowym" BMW wszystko się psuje.

Pozdrawiam