Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 137

Wątek: Beznynka? Diesle?? Namieszaliście...

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez blitz
    To sobie dalej wierz w to co podaje producent, spalanie tez mysle ze ci sie sprawdza. Co z tego ze producent podaje 3,9 dla corvetty jak 99 procent ludzi nie osiagnie tego nigdy w zyciu. Powiedz mi jeszcze czy to przyspieszenie jest mierzone na D czy na S, a moze na steptronic? Z podbijaniem obrotow czy nie? W kazdym wariancie przyspieszenie bedzie inne.
    Blitz wartosc przyspieszenia ktora podaje producent to naprawde to co auto osiaga, mierzone kilkusetkrotnie w tych samych warunkach wiec NIE MA MOWY o jakimkolwiek bledzie. Przypieszenie jest zawsze maksymalne czyli wszystko co da rady RASOWY KIEROWCA wycisnac z danego auta.
    p.s: przy gazie w podlodze ustawienie skrzyni na S czy D nie stanowi auto i tak daje wszystko z siebie ;)

Odnosnie spalania to podawane jest wg norm (w europie ECE o ile dobrze pamietam) - takze to co masz w tabelkach mozesz ewentualnie porownywac do innego auta ktorego producent podaje spalanie wg tej samej normy. Do praktyki ma sie to roznie- w zaleznosci od tego jak warunki uzytkowania, sprawnosc auta i trasa odbiega od owej normy.
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Początkujący Użytkownik
    panowie jezdzilem 3d no i moje subiektywne wrazenia to do3 biegu jako idzie ale potem lipa.a wszystkich godze 745i.nie to ze taki mam,ale odjazd pelen.pozdr

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    W przypadku startu z miejsca wg mnie benzyna będzie wyraźnie szybsza :P ale będziemy testować
    Od kiedy Benzyna ze startu ciągnie lepiej jak Diesel? 740d vs 750i wydawało mi się, że ze startu będzie mniej więcej to samo ale 740i vs 740d? Tu diesel powinien od razu wyskoczyć do przodu jak tak nie jest to jestem mocno zdziwiony

Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Teraz jeszcze można zrobić porównanie 740i kontra 730d ;)
    nie wygląda to ciekawie :D w Lesznie jeździ kilka przedliftowych w benie :) ogólnie najgorzej to wygląda przy 750i :D więcej nie wyskakuje tak bo żenująco to wygląda :D
    Jedyne co mogę dodać, że silniki diesla w E65 są już zupełnie inne.
    Na trasie wyskoczyłem z kolesiem ja E38 730d a on E65 po licie 730d odchodził mnie prawie tak jak 750i z akcentem na PRAWIE ;)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez grabarz
    panowie jezdzilem 3d no i moje subiektywne wrazenia to do3 biegu jako idzie ale potem lipa.a wszystkich godze 745i.nie to ze taki mam,ale odjazd pelen.pozdr
    Ostatni dobry diesle to to w E38 - chwale swoje, ale tez nie bez podstaw, juz ponad 250 tyś km i jest ok, chodzi super, na forum tez nie widze aby ktoś miał z tymi silnikami problem, mechanik mówi ze też nie spotyka uszkodzonych 3,9d. Natomiast o 3.0d w E65 ehh nikt nic dobrego nie moze powiedzieć, kolega co miał E38 z 3litrówką poszedł o krok wyżej (bo był zadowolony)i kupił z tym (prawie tym)silnikiem E65, odmłodzona o 4 lata i o 100tyś km i co ? ehh nie wspomnie ile juz wydał, ze juz turbine regenerowali, powiem tylko ze stoji sobie teraz na warsztacie z silnikiem właściwie na złom, szlak trafił wszystkie wtryskiwacze, turbine i chyba głowica do roboty, a to nic bo coś tam sie podobno fajczyć zaczeło i niezła kraksa na autostradzie mogła by być... Przykro stwierdzać ale strach pomyślec co się będzie dzialo z dieslami w F01 ....chyba, ze juz dzieje...

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    W przypadku startu z miejsca wg mnie benzyna będzie wyraźnie szybsza :P ale będziemy testować
    Od kiedy Benzyna ze startu ciągnie lepiej jak Diesel? 740d vs 750i wydawało mi się, że ze startu będzie mniej więcej to samo ale 740i vs 740d? Tu diesel powinien od razu wyskoczyć do przodu jak tak nie jest to jestem mocno zdziwiony
    Miałem przyjemność razem z forumowiczem ROBERTO zrobić krótki test 740d vs 750i (start z miejsca) i diesel został sporo z tyłu (w odróżnieniu od autostrady gdzie przy prędkościach 100-2xx nie chciał się odczepić od mojego zderzaka ;) )
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    320dT E91, było 745i E65 x2
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Sorry ale takie brednie to tylko mozna opowiadac dzieciom na dobranoc ;)

Dlaczego diesel mialby ciagnac lepiej od dolu? Moze w kwestii E38 jeszcze diesle momentem guruja nad benzynami, ale ja już w swoim starociu 745i mam moment 450Nm dostepny dosc szybko. A moj silnik kreci sie do 7 tys obrotow ze spokojem, podczas kiedy diesel bedzie juz zapinal kolejny bieg.

Fakt, diesel 745d ma moment swietny i tutaj na pewno robi on swoje, ale tylko w porównaniu z 750i. Kolega Berni cos by powiedzial w tym temacie wiecej, bo jeździl obiema jednostkami z tego co mowil.

Natomiast diesel tej samej generacji z benzyna V12 szans nie ma. Z reszta duze diesle to nieporozumienie, palą niewiele więcej niż benzyna, a serwis jak cos walnie to koszmar. Nawet BMW zrezygnowalo po 745d z V8, teraz będzie R6 3l o mocy 353KM z 3 turbinkami. Bedzie mialo co padac :D

Wiadomo że są to silniki mocne, dobrze zaprojektowane, ale mam informacje z pierwszej reki od ludzi ktorzy je potem naprawiaja i wiem jak to wyglada, dlatego wole osobiscie podejscie oszczędne i benzynka V8, ewentualnie V12. Bo i tak rzadzi :D

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    specjalnie dla coboss'a:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VJ2HsxavbXs[/youtube]

za dużo tu nie widać, ale te światła w mojej tylnej szybie to właśnie 740d. Start od 0 do ok 140 potem przestałem przyspieszać bo w Honolulu w terenie zabudowanym jest właśnie takie ograniczenie a właśnie tam robiliśmy porównanie.
    Pozdrawiam
    Wiktor

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Pisalem wiele razy i niestety bede musial to poraz kolejny powtorzyc:
    740D jedzie jak 735i :]
    co dobitnie potwierdza zalaczony przez Wiktora filmik :)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

z Wiktorem musimy powtorzyc test bo mi od razu zapalila sie kontrola trakcji i Wiktor ruszyl a ja nie ! co doskonale widac na filmie. I moge sie z kolegą założyc o połóweczke na zlocie, że 740d nie jedzie jak 735ia mialem obydwie i wiem doskonale ze 735 od 0-200 benzyna nie ma szans. Zresztą jak moze jechac jak 735ia tak samo w trasie jak 740d bo 740d jezdzi podobnie powyzej 100 jak 750ia. Wniosek wyciagam taki ze wszystkie modele 7er wg kolegi jezdza tak samo - i ma racje - jezdzą do przodu i nawet do tyłu :D :D :D :D

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    OK powtórzymy filmik tylko tym razem operator kamery siądzie u Ciebie - z tyłu lepiej widać ;)

jak się nie sprawdzą prognozy odnośnie deszczu to możemy nawet jutro :D
    Pozdrawiam
    Wiktor

Uprawnienia umieszczania postów