Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 137

W±tek: Beznynka? Diesle?? Namieszali¶cie...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    Doł±czył
    Aug 2008
    BMW
    740d
    Sk±d
    ddz
    Ale wrazenia z jazdy w 740i mowia jakby bylo odwrotnie bo nie ma takiego ciagu jak w dieslu jednak w rzeczywistosci benzyna jest szybsz. Tak od siebie dodam ze na polskich drogach przy wyprzedzaniu mozna sie trzymac dieslem 750 ale jak bedzie juz troche prostej to zostajemy daleko z tylu :D benza musi sie zakrecic zeby jechac diesel nie.

Do¶wiadczony Użytkownik Awatar Aldik
    Doł±czył
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez przemo9999
    Nom 4.4 szybciej osiagnie 200km/h od 4.0d
    A mi sie wydaje ze jednak szybciej dieslem, miałem 2x740 i 540Touring i 540sedan (6bieg) i chyba tylko ten ostatni ze względu na skrzynie był najlepszy ale w porównaniu z dwoma E38 w benzynie to dieslem wydaje mi sie ze łatwiej i szybciej osi±gam nawet nie tyle co 200 ale i wogóle max... Może to jest złudne ze wzgledu na moment obrotowy, ale tak mi sie wydaje...

7ka
    Go¶ć
    co do F01 diesel to wydaje mi sie ze BMW zrobi V6 diesla...

co do 4.4 vs 3.9 twin turbo... ciezko powiedziec,nie wiem czy diesel dysponujacy niesamowita moca,niutometrami,-ciagiem... bedzie chyba szybszy...

ale najlepiej to sprawdzic na jakims torze,lotnisku..

Vip Vip Awatar Wiktor
    Doł±czył
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    Skoro ten 3.9 biturbo diesel jest rzekomo taki szybki to czemu ma aż 8,4 sekundy do 100?!

Nawet 3.5 benzyna w automacie ma 8,2...
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komu¶ łaskę czy laske.

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    Doł±czył
    Apr 2008
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    Sk±d
    DZG
    Koledzy wcze¶niej miałem safranke diesela i zrobiłem tym autem ponad 100k km bez żadnej awarii a robi±c troszkę na warsztacie w ci±gu miesi±ca było chyba ze 6 e39 3,0d i każda miała problem z silnikiem to jedna z turbin± druga ze sterowaniem turbiny w jednej wystarczyło filtr odmy wymienić ale my¶lę że z każdym przypadkiem winni byli kierowcy bo tak jak pisali¶cie wcze¶niej każdy jak pytałem to odpala auto czy zimne czy ciepłe i od razu pędzel tak samo po trasie od razu gasz± to jest zabójstwo dla tych silników. Generalnie silniki s± naprawdę ¶wietne tylko moim skromnym zdaniem jest za dużo elektroniki która się często psuje i ludzie którzy nie szanuj± ich i to potem skutkuje sporymi kosztami :D Miałem też okazje jeĽdzić e65 3,0d i muszę powiedzieć że byłem pod dużym wrażeniem bo kopyto miała bardzo fajne a nie udało mi się przekroczyć ¶redniego spalania powyżej 9 litrów ;)

Do¶wiadczony Użytkownik Awatar Aldik
    Doł±czył
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    Skoro ten 3.9 biturbo diesel jest rzekomo taki szybki to czemu ma aż 8,4 sekundy do 100?!

Tak jak pisze 7ka - trzeba by na jakim¶ torze sprawdzić .. ja pisze co czuje podczas jazdy, nawet 40KM mniej niz w 4,4 mówi ze powinno jechac wolniej a ja czuje ze max osi±gam owiele łatwiej niż w PB... Dziwne chociaz ja tam sie ciesze z tego... mniej mi pali a milej jeĽdzi, czego więcej chcieć :)

7ka
    Go¶ć
    740i ma wiecej kucy niz podaje fabryka... okolo 312 koni..

Cytat Zamieszczone przez Wiktor

:) Wiktor jak kto¶ ma 3.5 to możemy spróbować :) miałem 3.5v8 i wydaje mi sie że 740d będzie szybszy, a do 200 to już wogóle nie ma o czym mówić. Wrażenia z jazdy 4l dieslem mówi± że od 0 do 200 mozna by się pokusić na 4.4 benzynke. Jak jest w praktyce - nie wiem. Trzeba kiedy¶ spróbować :)

“Nadsterowno¶ć wzbudza strach w pasażerach. Podsterowno¶ć - w kierowcy”

Vip Vip Awatar Wiktor
    Doł±czył
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    Akurat nie znam nikogo kto by miał 735 ale mój s±siad ma 740i z M62 w automacie także możecie się sprawdzić ;)

ja mogę jechać przed albo za Wami i to sfilmować dla potomnych :D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komu¶ łaskę czy laske.

użytkownik
    Doł±czył
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Białytok
    Top Gear porównywał 5ki z 4l w benzi i dieslu .... Diesel miał lepszy moment ale poległ :)

Uprawnienia umieszczania postów