-
Zaawansowany Użytkownik
julsan moim zdaniem 735 to motor na ogół dobry. Jeździłem do niedawna właśnie srebrną 735i z 2002r z fajnym LPG która paliła mi ok 14 litrów. Niestety podczas użytkowania miałem nie miłą awarie otóż 7er zaczęła mi palić olej. Trochu zawsze śmierdziało z wydechu i dziwnie kopciło ale 1 wizyta u znajomego w warsztacie, nowy katalizator i potem 30.000 km jeździła bezawaryjnie. Porównując 735 z 745 ja mimo wszystko jestem na tym 2 motorem. Zawsze to 50 koni jest w zapasie a spalanie mimo większej pojemności jest chyba podobne bo słabszemu 735i czasem trzeba mocniej depnąć a wtedy swoją porcje LPG czy benzynki tak czy siak łyknie :D Choć szczerze mówiąc nie dawno przesiadłem się na e65 750i i porównując z 745i którą jeździłem przez prawie 10 dni mimo stosunkowo nie wielkiej różnicy w mocy to 750 ciągnie jeszcze ładniej i bardzo przyjemnie ' ryczy ' już przy około 3500obr/min :D Jednak wracając do tematu moim zdaniem 735 to silniczek godny polecenia choć jak wiadomo w egzemplarzach do podajże marca 2003 troszku awaryjny co trzeba przyznać.. To tylko taka moja drobna opinia :) Pozdr :D
Uprawnienia umieszczania postów