niestety jutro i w czw nie bedzie mnie w Kraku ale w okolicach weekendu bardzo chętnie :) może nagramy w końcu coś dla potomnych :)
Ja mialem wszystkie modele E38 od 725 do 740 i jezdzilem tez kilkunastoma 740d i 750i, bywaja dni ze jezdze kilkoma roznymi E38 takze mialem juz okazje wysiasc z 740d i bezposrednio wsiasc do 735 :P
w moim odczuciu jak i filmiku ktory nagral Wiktor od 0-140 740d jedzie jak 735i, oczywiscie przy 200km/h 740d bedzie gora nad 735i jednak ile razy pojedziesz na trasie 200? Nawet na autostradzie w niemczech jest tak duze natezenie ruchu ze ciezko przekroczyc 180km/h bo za moment trafia sie na jakas "fieste" mozolnie wyprzedzajaca tira :razz:
Zakres od 0-140 to 90% predkosci w jakich porusza sie uzytkownik na trasie wiec w sumie najwazniejszy zakres.
Takze male sprostowanie do mojego poprzedniego postu 735 jedzie tak samo jak 740d do 140km/h :]
p.s: kontrola trakcji nie powoduje wylaczenia silnika a tylko ulamkowe odjecie gazu wiec mimo wszystko auto sie rozpedza ;)
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
To ulamkowe odcięcie gazu sprawilo ze na starcie gdy tylko wcisnolem gaz mialem juz w plecy 2 dlugosci auta. 750 jest zdecydowanie szybsza w koncu to 100KM różnicy i 2 gary wiecej - to tak jak porównywać astre 1.4-do 2.0 tez 1/3 roznicy i wiadomo ktora jest szybsza. W teście i w całym temacie chodzi jednak o Nm ktore sprawiają ze tej przepaści tak wielkiej nie ma. Test od 0-140 tez sie nie sprawdza w warunkach normalnych. 7er nie jest do scigania sie. Sensu wszystko naboera gdzie jedzesz 50 i musisz bezpieczne wyprzedzić i tu jestem na milion % pewien ze 735 nie ma najmniejszych szans z 740d, wiec nawet w zakresie predkosci 0-140 tez nie jedzie jak 735. Chyba nie ma co sie spierać i gdybać - trzeba zrobić bardziej lub mniej miarodajny test i wszystko będzie jasne. :] :]
możemy potestować od 0 i od 50 :DZamieszczone przez ROBERTO
to zostaw kluczyki AgnieszceZamieszczone przez ROBERTO
![]()
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
Nie wiedzialem ze BMW robi diesle V10 :DZamieszczone przez ROBERTO
Co do Nm, to nie samymi Nm człowiek zyje. Diesel w przypadku 740d ma 2 wady: dużo niższą moc niz V12 i mały zakres obrotow funkcjonalnych, dlatego kiedy benyna bedzie sie krecila w gore i gnala do przodu, diesel zwolni by skrzynia wrzucila kolejny bieg. Tak mi sie przynajmniej wydaje. :)
Stąd właśnie straty i prawdopodobnie nawet z 740i diesel V8 mialby problemy, a jeśli już, to byłby mniej wiecej na równi. 745d to natomiast inna liga, tam już ten silnik mocno poprawili i 330KM + 770Nm (chyba tyle jest, nie pamietam) robi robote.
Bo od zawsze tak było, że Diesel ma turbinę która sprawia, że masz te "450Nm" już od 1400 do niemal końca obrotów, które w dieslu osiągasz może po sekundzie od wciśnięcia pedału do dechy.Zamieszczone przez Zodiac
Sprawa wygląda inaczej jak Benzin ma też turbo to jest już samolot :) ale i mega wir w baku :D
PS. E65 w benzynie ma już turbo? Bo F01 z tego co kojarzę to standard że silniki benzynowe mają turbo
Mój opis ma zastosowanie do silników o zbliżonej pojemności i mocy. testowane przez całą masę ludzi na najróżniejszych producentach samochodów. Ja wiem, że benzyna się dłuuuugo kręci :) robi to swoje ciarki, owszem robi :D
No jak będzie zmieniał bieg? :) chodzi Ci o te milisekundy? :) Jak przy E65 czujesz zmianę biegów to ja nie wiem ;/ ale na S przy E38 prawie ich nie czuć to u Ciebie nie powinno być w ogóle żadnej reakcji. Chyba się nie mylę i macie lepsze skrzynie niż my?Zamieszczone przez Zodiac
@Wiktor to na pewno było 740d?? :) kiepski model lub kierowiec ;) dużo gorzej nie wyszło moje 730d ale jak pisałem więcej nie robie siary ;D
PS. Dobra ROBERTO nie obrażaj się :D doczytałem później, że to Ty i doczytałem co było winne bo od razu wiedziałem, że jest coś nie tak :)
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Dla mnie to jest najlepszy kompromis z wszystkich aut/silników jakie miałem, chodzi super, ciągnie (odczówalnie) super, a pali jak na to wszystko śmieszne ilosci paliwa i jak to naliczyłem na samym początku wzgledem benzyniaka (740) jestem juz pewnie ponad 8 tyś do przodu na paliwie... Fakt ze następne będzie 745i E65 ale tylko ze względy na to że nie ufam dieslom w nowszych modelach, juz coś tam pochszanili....Zamieszczone przez ROBERTO
Dorzuce trzy grosze a co :D A wiec tak start do 50 jest dobrze, nawet producent podaje lepszy czas niz w 740i. Potem jest juz srednio przez dwa nastepne biegi, dopiero jak zapina 4 to czuc ze inne auta ktore sie do tej pory trzymaly zaczynaja odstawac, no i piatka to juz leci powoli i jak mu sie chce najpierw 230 i nie chce wiecej a potem az po ogranicznik, w sumie nie wiem dlaczego tak jest :? . W porownaniu do innych aut: http://www.youtube.com/watch?v=2GUQA...eature=related tu moj wyscig z bmw 530d ktora na hamowni maha pokazala 231KM i jest w manualu. Predkosc przy kamerze to jakies 170, dalej juz by byl moj :P To auto potrzebuje wlasnie predkosci jak juz sie rozbuja to idzie. PS na filmie z 525i to nie jest moja siodemka.
hehe fajnie to wyglądało :D a ja zawsze się zastanawiałem jak musi się czuć koleś w Corsie jak go mijam na autostradzie 220km/h a on jedzie 90km/h :D ale to musi być huk ;D
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!