Cze¶æ, Bartek "Ciê¿ki" z Radomia od roku jestem w posiadaniu e38 730 94" co po niektórzy mogli j± pewnie widzieæ, bo co jaki¶ czas wystawia³em j± na allegro (niestety lub na szczê¶cie nikt nie pofatygowa³ siê jej obejrzeæ) .
krótko o aucie, marzec 94 rok, wyposa¿enie - go³a w ryj, fabrycznie siedzia³ jasny gruby welur od miesi±ca zmieniony na skórê, auto ca³kowicie bez wypadkowe, malowana klapa ty³ kawa³ek nad rejestracj±, pierwsze 20cm maski przedniej (odpryski od kamieni) oraz jeden próg (wszystkie elementy nie maj± wiêcej jak 180 mikronów), reszta budy mierzona centymetr po centymetrze i wszêdzie orygina³, e38 szuka³em jakie¶ pó³ roku, bez ci¶nieñ w granicy 200km od mojego miejsca zamieszkania, zniechêcony wszystkimi "lalkami" trafi³em obecn± 10km od domu.
Tak to mniej wiêcej wygl±da³o jaki¶ miesi±c od zakupu:
Wnêtrze :
Auto ogólnie wygl±da³o dobrze, mia³o problemy ze star± instalacj± gazow± i uwalony czujnik ABS, poprzedni w³a¶ciciel, starszy facet (mia³ j± jakie¶ 8 lat) dobrze utrzyma³ auto, wiêc nie mia³em zbyt du¿o wydatków.
Pierwsze mody to wsadzenie xenonu, zmiana oryginalnego radia na mp3, oraz za³o¿enie listw pod drzwi (go¶æ co zimê zdejmowa³ je) potem wpad³y inne ko³a zimowe (felgi z e60):
Na lato zosta³y za³o¿one felgi z x3 styling 145 w jedynym dla mnie mo¿liwym rozmiarze dla e38 czyli 19 cali do tego dystanse na przód 20mm i na ty³ 30mm
Ponad to jak widaæ na zdjêciach, trochê "kombinowa³em" z lampami, tj. przednie zosta³y przyciemnione (od drogowych ca³e "szkie³ko" oklejone foli± przyciemniaj±c±, mijania to samo, ale nie rusza³em soczewki, dziêki czemu lampy na ¿ywo wygl±daj± na ca³kiem czarne, a mimo to ¶wiec± bardzo dobrze) tylne przyciemnione t± sam± foli± - kierunek i wsteczne, oraz przednie kierunki, atrapa oklejona foli± w czarny po³ysk, usun±³em równie¿ zbêdne naklejki (PLka na klapie, winiety z przedniej szyby, jakas ma³a reklamowa naklejka z tylnej szyby)
W mniej wiêcej takim stanie auto przeje¼dzi³o sezon.
Na jesieni zmieni³em przednie kierunkowskazy na pomarañcze, folia z atrapy zaczê³a schodziæ, wiêc wróci³em do orygina³u, no i na pok³ad wlecia³a skórzana tapicerka:
I w takim zestawieniu auto mia³o spêdzaæ w gara¿u nie je¿d¿one ca³± zimê, ale trochê szyki pokrzy¿owa³ mi nowy zakup (chwalê siê :)) :
Wiêc 7mka je¶li nie znajdê jakiego¶ gara¿u wyl±duje na ulicy, ew. e30 "pod plandek±" na dzia³ce, ale szkoda mi nowego dachu.
I to póki co tyle, czekam na hejty :)

Odpowiedz z cytatem