Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Nawiew

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar KleMarine03
    BMW
    E65 730 D
    Cytat Zamieszczone przez Karizmo Zobacz posta
    może się klapki przycięły, wiatrak słabo dmucha czy słabo leci bo to różnica !
    Ustawiam różną temperaturę biorę pierwsze pokretlo od kierowcy i ustawiam na maxa slabo dmucha to samo od strony pasazera na maxa przekrecam i slabo dmucha,
    ale jak wylaczę obydwa wiatraki a wcisne teg gorny z lewej strony guzik do odmrazania przedniej szyby to wieje na maxa jak szalony i szumi glosno czyli dzialaja wiatraki na 100%
    Ręcznie przekrecając pokretlo czy od kierowcy czy od pasazera w pewnym momencie tak od 60% sila wiatrakow sie już nie zwieksza. ( te 60% patrze po przez te paski w prostakacie na monitorze)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Ex E65 3.0 D / Obecnie F01 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez KleMarine03 Zobacz posta
    Ustawiam różną temperaturę biorę pierwsze pokretlo od kierowcy i ustawiam na maxa slabo dmucha to samo od strony pasazera na maxa przekrecam i slabo dmucha,
    ale jak wylaczę obydwa wiatraki a wcisne teg gorny z lewej strony guzik do odmrazania przedniej szyby to wieje na maxa jak szalony i szumi glosno czyli dzialaja wiatraki na 100%
    Ręcznie przekrecając pokretlo czy od kierowcy czy od pasazera w pewnym momencie tak od 60% sila wiatrakow sie już nie zwieksza. ( te 60% patrze po przez te paski w prostakacie na monitorze)
    Przerabiałem ten problem po wymianie nagrzewnicy w swojej Ex . Myślałem ,że klapki czy coś a się okazało ,że pompa jest przy silniku odpowiedzialna za ten nadmuch jakaś , jutro bede widział swojego mechanika to sie zapytam co dokładnie tam było przyczyną , ale wiem ,że duperel jakiś a objawy miałem takie ,że przekrecałem pokrętła to był szum jakby mi liście jakieś wpadły , i pamiętam ,że bardziej to miało związek z temperaturą a nie z siła nadmuchu