Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: [ elektronika] zawieszony obrotomierz, ekonomizer 37l

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK

[ elektronika] zawieszony obrotomierz, ekonomizer 37l

czy kto¶ z Was ma pomys³ dlaczego mo¿e mi nie dzia³aæ obrotomierz który od momentu przekrecenia stacyjki na zaplon /nadal na zgaszonym silniku/ pokazuje ok 800obr/min i tak pozostaje, ruszaj±c siê mo¿e z 1,5mm góra/dó³ przy ostrym gazowaniu??? ekonomizer za¶ najmniejsza wartosc jaka pokazuje to 18l a przy jakimkolwiek wcisnieciu gazu idzie na koniec skali? aktualnie srednie spalanie jaki mi pokazuje komp to 36,5l, test pod zegarami tez ma takie wskazania a biorac pod uwage zuzycie paliwa z baku prawdziwe spalanie to 15-20l/100 po mie¶cie. Ostatnio bawi³i¶my siê z koleg± z forum nowym interfejsem z Inpa, czy mozliwe ze co¶ pomieszali¶my? Wczoraj kolega zrobi³ self-test zegarów na zgaszonym silniku, ja te¿ robiliem ten test z poziomu OBC i wszystko podczas testu jest prawid³owe. Najgorsze, ze nie pamietam czy zrobilo sie to po naszej zabawie kompem bo wracalem zmeczony kolo 2 w nocy z zimnym silnikiem jakie¶ 1,5km i nie zwracalem uwagi na obroty i spalanie. Rano dwa dni pozniej odpalilem i w czasie jazdy co¶ mi nie gra³o. w drodze powrotnej ze spotu poznanskiego 4,7km wci±gnê³a 0,8l z baku i to powrót driftem wiec spalanie super nawet zakladajac blad pomiaru w baku. Czy¿by wychodzi³a powoli przyczyna przelewania prawej strony silnika - czasy otwarcia wtrysków o warto¶ciach nawet 1300 po prawej i 13 po lewej stronie....

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Bytom
    mo¿e od³±cz aku...

Mi zaraz po kupnie zawici³y sie zegary wszystkie... przy 160kmh... zatrzyma³em sie od³±czy³em kleme i wróci³o do normy :oops:

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e38 740iA M60B40
    Sk±d
    Malechowo
    Mi czasami tez sie zawiesza³y zegary, ale jak pukn±³em w deske rozdzielcza z prawej strony to przesta³o.2 sposob- to odkrêc srubokretem 2 ¶rubeczki , ktore 3maja deske, wyci±gnij ja delikatnie, od³±cz 3 wtyczki ktore sa przymocowane do niej, a nastepnie przymocuj spowrotem.Byc moze masz tez jak ja i DjB_M_W i problem tkwi w elektronice, po prostu zasrana wilgoc szkodzi naszym autom.Prysn±³ bym jeszcze preparatem w te wtyki do uk³adow elektrycznych, ktory wyciaga wilgoc i poprawia przewodzenie pr±du, tylko trzeba troszke odczekac zeby wyparowa³ i zamontowac wtyczki spowrotem.
    A co do czasów wtryskow, to dzis kumpel, ktory ma brata mechanika , powiedzia³ ze czasy wtryskow ustawia sie komputerem.Na pocz±tku lutego bede sie pod³acza³ i probowa³ je poustawiac.Jesli to nic nie da to wymienie po prostu wtryski.
    ...ther's no better way to flyy...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar kuzyn
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    brak
    Sk±d
    wawa
    hmm w E39 tak sie dzia³o z zegarami jak pada³ czujnik ABS w tylnym lewym kole lub prawym. nie pamiêtam w tej chwili. w ka¿dym razie na 100% ty³).
    nie wiem jak to sie objawia w E38 ale mo¿e dzia³a na tej samej zasadzie ?
    pod³±cz auto do komputera diagnozuj±cego. je¶li wyka¿e czujnik ABS to masz problem rozwi±zany.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Od³±czy³em akku na ca³y dzieñ i problem znikn±³... :]

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników