Witam.
Problem prêdko¶ciomierza dalej pozostaje nierozwi±zany.. Na domiar z³ego, od pewnego czasu skrzynia biegów czasem siê gubi, np. redukuje bieg za pó¼no (w porównaniu z drug± E38 4,4 po lifcie, któr± nieraz mam okazjê je¼dziæ, naprawdê czujê ró¿nicê), kickdown czasami nie jest ju¿ odczuwalny tak, jak kiedy¶ (np. skrzynia potrafi ci±gn±æ przy kickdownie od 2500 obrotów do odciêcia, bez redukcji, co siê wcze¶niej nie zdarza³o). Wygl±da na to, ¿e ten zawieszaj±cy siê prêdko¶ciomierz w jaki¶ sposób wp³ywa na dzia³anie skrzyni, b±d¼ te¿ mam uszkodzony komputer skrzyni i on wysy³a b³êdne informacje. Sk±d w ogóle licznik bierze informacje o aktualnej prêdko¶ci samochodu? Nigdy nie zdarzy³o siê, ¿eby skrzynia wy¶wietli³a mi jaki¶ b³±d. Silnik mam w porz±dku, ostatnio by³em u mechaników i wszystko jest teraz ok, wymienili mi jeden czujnik po³o¿enia wa³ka rozrz±du. ¯adnych b³êdów nie mam, silnik pracuje równo, na biegu ja³owym dobrze siê wkrêca. Czy kto¶ wie, co mo¿e byæ przyczyn± takiego dziwnego zachowania siê auta? Mo¿e to wina potencjometru przy pedale gazu albo przepustnicy?
Pozdrawiam :papa:

Odpowiedz z cytatem