Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: E65 - problem z d¼wiêkiem, idrive i navi

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2015
    BMW
    e36, e65
    Sk±d
    Bielsko-Bia³a

Post E65 - problem z d¼wiêkiem, idrive i navi

Witam :)
    Zakupi³em wczoraj bmw e65, jak siê okaza³o je¶li jest pod³±czony ten CD z napisem NAVI po lewej stronie z baga¿nika to dzia³a ca³y czas, nawet bez kluczyka przez co roz³adowuje akmulator. Uda³o mi siê dzieki temu trochê ugraæ z ceny
    Ale jest wiêkszy problem - gdy jest on pod³±czony to g³upieje idrive, wiêkszo¶æ funkcji nie dzia³a jak powinna a d¼wiêk przerywa. iDrive praktycznie staje siê bezu¿yteczny.
    Czy to jakie¶ zwarcie? W czym mo¿e byæ problem

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    A jak wy³±czysz (w jaki sposób) to dzia³a ? Je¿eli tak to chyba masz odpowied¼ :) Zwarcie:)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2015
    BMW
    e36, e65
    Sk±d
    Bielsko-Bia³a
    jak j± odepnê to dzia³a idrive i akumulatora nie roz³adowuje. Ale nie dzia³a CD, nie dzia³a BMW Assist, nie dzia³a radio FM
    Czyli CD od Navi robi zwarcie tak?

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Ojjj co¶ czujê ¿e bêdzie wiêcej tematów :)z gatunku POMOCY ludzie :)

Któr± kopi³e¶? ta czarn± z Twoich okolic?
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    brak
    Sk±d
    podkarpacie

Musisz od³±czyæ czytnik nawi i zanie¶æ do naprawy, lub szukaæ u¿ywany sprawny na allegro czy gdzie¶ indziej.
    Na ten czas jak odepniesz nawi trzeba bêdzie zamkn±æ pêtlê swiat³owodow± i wtedy wszystkie pozosta³e urzadzenia typu idrive, radio, itp bêd± dzia³aæ normalnie. Jak zapi±æ pêtlê? Wystarczy drucik ¶wiat³owodowy wpi±æ we wtyczke od nawi, w te dziury ¶wiat³owodowe, (jak wypniesz wtyczkê od nawi to ¶wiec± siê one na czerwono). Poni¿ej masz foto takiego ¶wiat³owodu jaki by ci siê przyda³ dopóki nie naprawisz nawigacji. Mam na zbyciu taki przewód. Jak co¶ to pisaæ PW.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2015
    BMW
    e36, e65
    Sk±d
    Bielsko-Bia³a
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    Musisz od³±czyæ czytnik nawi i zanie¶æ do naprawy, lub szukaæ u¿ywany sprawny na allegro czy gdzie¶ indziej.
    Na ten czas jak odepniesz nawi trzeba bêdzie zamkn±æ pêtlê swiat³owodow± i wtedy wszystkie pozosta³e urzadzenia typu idrive, radio, itp bêd± dzia³aæ normalnie. Jak zapi±æ pêtlê? Wystarczy drucik ¶wiat³owodowy wpi±æ we wtyczke od nawi, w te dziury ¶wiat³owodowe, (jak wypniesz wtyczkê od nawi to ¶wiec± siê one na czerwono). Poni¿ej masz foto takiego ¶wiat³owodu jaki by ci siê przyda³ dopóki nie naprawisz nawigacji. Mam na zbyciu taki przewód. Jak co¶ to pisaæ PW.

Jeste¶ genialny :D Dziêkujê!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2015
    BMW
    e36, e65
    Sk±d
    Bielsko-Bia³a
    Tak, czarna ;) Generalnie to by³em ju¿ j± sprawdzaæ w serwisie
    Generalnie to wysz³o ¿e tylny dolny wahacz przya³oby sie w niedalekiej przysz³o¶ci wymieniæ, jest lekki wyciek z miski olejowej, trzeba uszczelniæ... I wywala³o b³±d pod¶wietlenia tablicy rejestracyjnej. Co¶ tam podociskali¶my przy jednej z tych ¿aróweczek (dok³adnie lewej) i b³±d znikn±³. Po pod³±czeniu cd od navi zaczê³o wywalaæ b³êdy navi, radia, paru innych rzeczy bezpo¶rednio z tym zwi±zanych. Czy modu³y od radia znajduj± siê te¿ gdzie¶ w czytniku navi? Bo dziwne ¿e po od³±czeniu jednego takiego urz±dzonka nagle przestaje dzia³aæ tyle rzeczy :P
    My¶lê ¿e tragerii nie ma bior±c pod uwagê to ¿e da³em za to auto nieca³e 23 tysi±ce... Generalnie silnik, skrzynia, magiel, ogólnie zawieszenie w spoko stanie poza jednym wahaczem. Dymku te¿ nie puszcza, wody od wczoraj nie uby³o ale to czy gdzie¶ ucieka, wyjdzie dopiero po jakim¶ czasie. Wszystko poza bol±czkami zwi±zanymi z od³±czeniem tego czytnika DVD dzia³a. Blacharka te¿ ok, je¶li siê nie oka¿e ¿e mam daæ 5k ¿eby dzia³a³o mi radio to jestem zadowolony z zakupu :D

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez Matat Zobacz posta
    Witam :)
    Zakupi³em wczoraj bmw e65, jak siê okaza³o je¶li jest pod³±czony ten CD z napisem NAVI po lewej stronie z baga¿nika to dzia³a ca³y czas, nawet bez kluczyka przez co roz³adowuje akmulator. Uda³o mi siê dzieki temu trochê ugraæ z ceny
    Ale jest wiêkszy problem - gdy jest on pod³±czony to g³upieje idrive, wiêkszo¶æ funkcji nie dzia³a jak powinna a d¼wiêk przerywa. iDrive praktycznie staje siê bezu¿yteczny.
    Czy to jakie¶ zwarcie? W czym mo¿e byæ problem
    Auto ktore kupiles ma Logic7??
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Wpiêcie czytnika ¶wiadczy tylko o tym, ¿e co¶ dzieje siê na ¶wiat³owodzie.

Je¶li masz Logic7 jak wspomnia³ BOSS to winny mo¿e byæ wzmacniacz, który jest dosyæ usterkowym elementem.
    Spotka³em siê ju¿ te¿ z zalanymi czytnikami przez olej z tylnej klapy(si³ownik do klapy jest akurat nad elektronik±).

Mo¿e byæ te¿ winny telefon, z tym te¿ ju¿ mia³em kilka razy problem.

Najlepszym wyj¶ciem by³oby mieæ kilka takich za¶lepek i omijaæ urz±dzenia. Dziêki temu wyeliminujesz wadliwy sprzêt.
    W przypadku innego forumowicza okaza³ siê czytnik navi, wzmacniacz L7 i jeszcze modu³ telefonu. Pierwsze 2 elementy by³y po prostu zalane przez olej z hydroklapy
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2015
    BMW
    e36, e65
    Sk±d
    Bielsko-Bia³a
    Mam Logic7 ale wina le¿a³a po stronie czytnika navi. Po jego wypiêciu, idrive dzia³a a po zastosowaniu z³±czki ¶wiat³owodowej któr± mi sprzeda³ bmw który powy¿ej poda³ mi to rozwi±zanie. Wszystko dzia³a ok poza navi oczywiscie :P Bo zosta³a wypiêta.
    Ostatnio edytowane przez Matat ; 05-01-2016 o 15:29

Podobne w±tki

1. [elektronika] E65 745i dziwny problem z Idrive. POMOCY!!!!
    Przez Shadow0407 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 31
    Ostatni post / autor: 24-11-2017, 10:45
  2. [audio/video] problem z navi e65
    Przez pyszkam90 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13-10-2015, 12:02
  3. [elektryka] problem z navi e65
    Przez pyszkam90 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13-10-2015, 07:41
  4. [e65] Airbag i idrive, problem.