Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 89

Wątek: Dzień dobry wszystkim oto mój gad....

Początkujący Użytkownik Awatar Stanja
    BMW
    E32 750iL

Dzień dobry wszystkim w te duszne dni,
    Wracam po depresji, 3 samobójstwach, 10 próbach wyłudzenia OC za szkodę całkowitą, aż wreszcie do uśmiechu. Autko jak pisałem kulało, a mój stary mechanik powiedział, że nie ma czasu, by się zająć moim gratem, więc znalazłem nowego. Co się okazało jeździłem od 2 lat na tykającej bombie - spalonym komputerze na jednej stronie. Komputer wymieniony OK ale .... popalone pół zapłonu. Oczywiście nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, że prawie równo 2 lata temu przyjechałem z tym samym problemem do mojego starego mechanika wymienili kompletnie zapłon i na jakiś czas starczyło, podsumowując 2 raz zapłon jest robiony przez złą diagnozę 2 lata temu. Przy rozebraniu auta okazało się iż miało - najtańsze świece ca 5 czy 8 zł a na rachunku mam 20 i pare innych "kwiatków" od poprzedniego "fachowca" np leci z dyfra mimo iż też był robiony 2 lata temu! Poczułem jakbym kilka tysięcy ot tak sobie przez okno wyrzucił ..... Ale wracając do dobrych rzeczy:
    - czyszczenie kolektorów dolotowych
    - czyszczenie przepustnic
    - wymiana całego zapłonu
    - wymiana uszczelek pokryw zaworów
    - czyszczenie pokryw zaworów
    - uszczelnienie wszystkiego co się przy okazji wymieniło i zdjęło
    - nowe komputery
    - Filtry
    -gumy przepływki
    Dużym plusem jest to iż silnik w środku jest w naprawdę dobrym stanie jak na swój przebieg (410K) tylko jak widać wszystko dookoła "serca" było zaniedbane

A tak mechanik reagował gdy tylko zaczął coś robić przy moim aucie wiele części przez kilka dobrych lat były nieruszane mimo iż we wcześniejszym serwisie były zapewnienia iż to było wymieniane....

Obecnie się cieszę zupełnie "nowym" autem silnik pięknie pracuje (choć wypadałoby wtryski wymienić ) uczę się mocy tego Gada od nowa i nie powiem ale mimo mega dołka wystarczyło kilka kilometrów by znów był banan na ryju

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Gratulacje zapału, a z mechanikami od leciwych aut już niestety tak jest.
    Niektórzy jak nie ma OBD w aucie to nie potrafią nic zdiagnozować. Ja takich określam mianem wymieniaczy.
    Jak znalazłeś szpeca, który wyznaje się na tym silniku to tak jakby szóstkę w totka wygrać.

BMW
    E32 750iL

Dzień dobry na koniec sezonu dla Gada,
    W tym roku udało się na prawdę zrobić wiele w tym końcówka - rewelacja! Zrobione
    -regeneracja przekładni, wymiana uszczelek (widać na foto jak przy skręcie potrafiła "znaczyć" teren)
    -wymiana przy okazji poduch silnika

No i mój największy hit - C Prof kupiony w ciemno za 200 zł w 100% sprawny 2 wyświetlacze wylane jeden naprawiłem za 80 zł, drugi póki co czekam na mojego fachowca by miał wolny termin. Okazało się, że wystarczy tylko wpiąć radio i wszystko pięknie zagrało (całe bebechy wraz z związką miałem już wcześniej w aucie). Obcenie każdy nawet najmnmiejszy powód staram się obrócić w jazdę E32 z każdym rokiem coraz większa frajda i pewność tego Gada, że dowiezie mnie i bliskich tam gdzie jadę.

P.S. Mam tylko 1 problem - radio nie widzi zmieniarki CD, do której dochodzi prąd zmienia płyty reaguje na przycisk otwierania, ktoś spotkał się z tym problemem?

BMW
    E32 750iL

Dzień dobry wszystkim,
    Dawno mnie tu nie było ale czas wreszcie coś skrobnąć, bo wiele się pozmieniało.
    Czas w skrócie opisać cały rok:
    -całkowite ogarnięcie całego układu kierowniczego - nadal ciekło nadal były przewody nivo, część przewodów wywalona część nowa część poprawione - prowadzi się teraz bardzo dobrze
    -całkowita wymiana przewodów hamulcowych + zrobienie od podstaw hamulców z przodu (poprzednie prawie w ogóle nie hamowały, a przez to że delikatnie jeżdżę i tył jest nowy nie korzystałem aż tak)
    -wymiana wtrysków z EV1 na EV6 - POLECAM każdemu m70 zupełnie inny silnik, wymiana jakiś tam rolek napinających

Samochód normalnie jeździ przegląd zero problemu, był w górach i będzie jeszcze raz - sprawdza się i nie zawodzi,

ALE jest coś co przykuło ostatnio więcej uwagi, a pojawiło się prawie rok temu ...
    Ostatnio edytowane przez Stanja ; 07-07-2020 o 18:43

Radekk
    Gość
    Cześć ,gratuluję wytrwałości i dążenia do celu :) a pamiętam jeszcze ja z tamtego roku z jesieni jak byłeś na zlocie w Łodzi, długo rozmawialiśmy byłem czarna e38 :) teraz to robi robotę...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32
    Kurde, fajnie siedzi kolor na tej E32. Spalanie się zmniejszyło po zmianie wtrysków na nowszą generację? I ostatnie pytanie. Sam mam E32, ale z czasem chodzi mi po głowie właśnie E65, co jest lepsze, wygodniejsze i wywiera więcej frajdy z jazdy?

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    2 x V12 w domu, szacun :D

Radekk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    2 x V12 w domu, szacun :D
    Nie wiem czy to czasem nie chodziło o białego Mercedesa :D

Doświadczony Użytkownik Awatar bombel89
    BMW
    E32 735iA 92' E39 528iAT 97'
    A te wtryski to co za typ? Do m30 lub M52 też można jakieś takie manewry robić? Auto lepiej jedzie, mnie lub więcej pali? Jakieś szczegóły?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Plexi36
    BMW
    G12 750LiX
    Oj bardzo chętnie zobaczyłbym obie V12stki :D Piękne samochody, nic tylko życzyć przyjemności z jazdy :)