Zabawne jak na podstawie jednego egzemplarza można wyciągać wnioski i jeszcze kogoś obrażać
Te sterowniki podobnie jak te w E38, E39 i E53 są po prostu awaryjne. Takie same przypadłości są też w VW(np. passat b5), Audi(A6 C5) czy Oplu(miałem w vectrze B, a jest daleko od wydechu).
Zmiany temperatur w komorze silnika nie służą połączeniom wewnątrz sterownika.
To, że ktoś przez kilka lat miał spokój, nie oznacza, że w innym przypadku ten sterownik nie zepsuje się.
Osłona termiczna niekoniecznie coś da, bo i tak temperatura w całej komorze silnika jest stosunkowo wysoka.
Prędzej bandaż na kolektory wydechowe coś da. Przy okazji może pozytywnie wpłynąć na pracę silnika
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
To może liste trzeba zrobić komu to padlo od temperatury.Mialem e38 6 lat i nic.Miałem e39 5 lat i nic.Mialem e65 5 lat i nic.I odnosnie moich e39 i e65 to kupili moi znajomi.i nic takiego im nie stalo sie.A minelo kupe lat po mojej sprzedazy.Ale chyba myszą zapodać oslone Janusza.......Bedzie fajnie
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Miro u mnie wyciąganie wtyczki na nic się zdało. Od dwóch tygodni problem tak się nasilił, że nie było dnia żeby nie świeciły się wszystkie kontrolki (ABS, DSC, kontrolka hamulca ręcznego i ciśnienia w kołach), a w skrajnym przypadku przestawał działać prędkościomierz.
Na dzisiaj byłem umówiony z elektrykiem. Po 2,5 godz. samochód odebrałem, koszt 450 zł. Na razie wszystko jest ok, przejechałem jakieś 50 km i do tej pory wcześniej już by coś się świeciło.
Jesienią ni stąd ni zowąd zaświeciły mi się te kontrolki, sterownik wysłałem do firmy która się tym zajmuje i zażyczyli sobie 250pln za regenerację z gwarancją chyba na rok.
Nie chciałbym być posądzony o reklamę, wysyłałem sterownik do Rumi, resztę uda się chyba wygooglować.
Nie chodziło mi o wtyczke tylko o te dwa duże piny które są między sterownikiem a pompom widoczne dopiero po odkręceniu sterownika od pompy (te dwie blaszki...widać na filmiku tym poniżej przy czasie filmiku 3,25)
No ale jak już wszystko ok to super.
@Karoka65 ale naprawa sterownika do E38 jest połowę tańsza niż do E65. Jeżeli jednak 250 za naprawę sterownika do E65 to bardzo tanio.
Mówisz o eltronic24 w Rumi ?
Ostatnio edytowane przez miro ; 01-05-2018 o 22:03
Jeśli chodziło Ci o te blaszki to przetarłem je czystą szmatką, a wcześniej całość przedmuchałem kompresorem i nic nie pomogło.
Na razie wszystko działa. Jeszcze kilka innych pierdółek ogarnę (żeby klienci nie mieli podstaw do targowania) i wystawiam na sprzedaż.
No ,chodziło mi o te dwie blaszki. U mnie po ich przetarciu wszystko OK
Miałeś faktycznie sterownik uszkodzony ale te sterowniki podobno się sypią a w Audi czy Vw bardzo często. Jakość Boscha hahaha
Zakładając ,że sprzedaż to co kupisz???. Ja nie mam faworyta ...tzn jednego mam ale to inna bajka.
Elektryk, który to naprawiał powiedział, że te sterowniki są słabej jakości i prędzej czy później każdy popsuje się, ale też mówił, że nie wszystkie udaje się naprawić.
A co do samochodu to potrzebuję trochę większego, abym mógł przewidzieć więcej osób i kilka razy w miesiącu jakiś większy gabaryt. Do 7er mieszczą się max 4 osoby, a ja rozważam trzecie dziecko
Najprawdopodobniej kupię Grand Voyager'a lub Grand Caravan'a z motorem 3.6 287 km, ale ostatnio zastanawiałem się nad Prius+ tu akurat zniechęca mnie niska moc i skrzynia CVT.