Cytat Zamieszczone przez jaro5 Zobacz posta
Pierdu pierdu a gościo Janusz ma wiedze większą niż w BMW.Dla mnie dramat........5 lat latalem e65 545i i nic sie nie dzialo.miała wszystko co najjjj,,ale miała ciężko u mnie.Takie problemy jak piszesz to nie biorą się z niczego.Albo ktoś tam łapy wkładał bez wiedzy,albo po dzwonku są nieszczelności.Nie ma innej opcji.
A oslone to niech ten mechanik sobie zapoda,bo widze że jakiś tępy jest jak brony w styczniu

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Zabawne jak na podstawie jednego egzemplarza można wyciągać wnioski i jeszcze kogoś obrażać

Te sterowniki podobnie jak te w E38, E39 i E53 są po prostu awaryjne. Takie same przypadłości są też w VW(np. passat b5), Audi(A6 C5) czy Oplu(miałem w vectrze B, a jest daleko od wydechu).
Zmiany temperatur w komorze silnika nie służą połączeniom wewnątrz sterownika.
To, że ktoś przez kilka lat miał spokój, nie oznacza, że w innym przypadku ten sterownik nie zepsuje się.
Osłona termiczna niekoniecznie coś da, bo i tak temperatura w całej komorze silnika jest stosunkowo wysoka.
Prędzej bandaż na kolektory wydechowe coś da. Przy okazji może pozytywnie wpłynąć na pracę silnika