Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 112

Wątek: 2x e65 - prośba o pomoc :)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez ARIE(L) Zobacz posta
    Gdzieś na allegro widziałem ostatnio auto z uchwytem na flagę. Pisało, że autem jeździli dyplomaci z Belgii ale czy to te samo auto to nie jestem w stanie powiedzieć. Także bądź czujny bo auto z miejscem na flagę na pewno nie było użytkowane przez zwykłego Niemca a tu już jest rozbieżność pomiędzy tym co mówi sprzedawca i "lampka" powinna się zaświecić :)
    Ja też i zdaje się, to jest to samo auto.

Jeżeli chcesz się zamknąć w kwocie 30k za całość, to dobrze gdybyś miał na boku jakąś kasę ekstra.

Obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Jeżeli sprzedający nie będzie potrafił udowodnić, czy w aucie były usuwane standardowe usterki takie jak:
    * rurka
    * uszczelniacze

To załóż, że będziesz musiał je naprawiać Ty, a to jest koszt około 6k za obie usterki.

Do tego z reguły wyjdzie, że tu jakiś wahacz już jest wystukany, tu jakaś tuleja, tam coś cieknie (np pompa Vacum albo wody) i kolejne tys PLN trzeba na to dać.

Same sprawy eksploatacyjne jak wymiana oleju, filtry, klocki i tarcze też tanie nie są.

Musisz sobie to dobrze policzyć. E65 to fajne auto, ale raz zapuszczone jest bardzo drogie w przywróceniu do pełnej sprawności.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e36, e65

Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Ja też i zdaje się, to jest to samo auto.

Jeżeli chcesz się zamknąć w kwocie 30k za całość, to dobrze gdybyś miał na boku jakąś kasę ekstra.

Obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Jeżeli sprzedający nie będzie potrafił udowodnić, czy w aucie były usuwane standardowe usterki takie jak:
    * rurka
    * uszczelniacze

To załóż, że będziesz musiał je naprawiać Ty, a to jest koszt około 6k za obie usterki.

Do tego z reguły wyjdzie, że tu jakiś wahacz już jest wystukany, tu jakaś tuleja, tam coś cieknie (np pompa Vacum albo wody) i kolejne tys PLN trzeba na to dać.

Same sprawy eksploatacyjne jak wymiana oleju, filtry, klocki i tarcze też tanie nie są.

Musisz sobie to dobrze policzyć. E65 to fajne auto, ale raz zapuszczone jest bardzo drogie w przywróceniu do pełnej sprawności.

Generalnie nie zarabiam źle, po prostu w tej chwili nie mogę wydać więcej niż 30k a pilnie potrzebuję samochodu bo czeka mnie kilka dłuższych tras do pokonania (m.in Bielsko - Gdańsk i z powrotem).
    Nie mogę wydać w tej chwili więcej gdyż jestem kulturystą, jestem w trakcie przygotowań do zawodów a to się wiąże ze sporymi kosztami, rzędu 3k miesięcznie a czasem nawet to nie starcza. Po zawodach tj w marcu wydatki na mój sport znacznie się zmniejszą i będę mógł spokojnie porobić z wszystkiumi bolączkami z jakimi kupię auto. Może nie wszystkimi na raz ale po kolei co miesiąc będę je ogarniał.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Równie dobrze to może i atut, że nikt na auto nie oszczędzał - szczególnie że kasa na naprawy idzie z budżetu :)

BMW
    740xd f01
    Nie widze linku do pierwszej - w sensie nie wchodzi :(

BMW
    740xd f01
    Ja rurke robiłem a tez nie mam jak udowodnić :)

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    W przypadku drugiej ciekawi mnie,że gdzieś połowa aut "igieł" ma zaślepki od holowania "zgubione".Na marginesie "coś jest" ze spasowaniem listwy na zderzaku przednim.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez Anatol Zobacz posta
    W przypadku drugiej ciekawi mnie,że gdzieś połowa aut "igieł" ma zaślepki od holowania "zgubione".Na marginesie "coś jest" ze spasowaniem listwy na zderzaku przednim.
    Mi tylną np ukradli :-D razem z osłonami lusterek.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    Matat fajnie wiedziec ze jestes kulturysta - przydala by mi sie dobra dieta :))

Co do autek. Jesli zdjecia srodka tej drugiej sztuki potwierdzaja bogata wersje wypasu tak jak napisal sprzedajacy w ogloszeniu to bym sie nia zainteresowal.
    Dobra cena pozostawia pole manewru na ewentualne niespodzianki.

Wiekszosc chlopakow z forum odradzi Ci zakup e65 za ta cene ale ja mam inne zdanie i wiem ze wysoka cena nie zawsze jest gwarancja stanu auta.

Bedziesz namiawiany na e38 albo e32 w mega stanie technicznym. Takie auta tez sa fajne ale jesli szukasz samochodu na trase i dajacego maksymalny komfort to e65 zmiesza z blotem kazda jedna e38 i e32.

Jesli nie znasz sie na bmw polecam zabrac kogos z wieksza wiedza i zlukac kilka autek w tej cenie. Wiadomo ze nie ma co sie spodziewac wodotryskow i salonowego stanu ale jesli Tobie to odpowiada i nie boisz sie ewentualnych standardowych dla tego modelu wad to ogladaj i tyle.

No chyba ze dozbierasz i kupisz u nas forumowa kukielke z cena x2 :)
    Powodzenia.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e36, e65
    Po dietę pisz na pw :) Coś się wymyśli
    A co do bmw to znam się ale tylko na e36 :P Miałem ich pełno, uwielbiam ten model za świetne prowadzenie i to że z silnikiem 2,8 pod machą potrafią dać duużo frajdy. I nawet jedno mam obecnie ale kurde... Nie mieszczę się już do niego.. Poza tym jest niskie i twarde, na trasę to męczarnia bo to bardziej samochód do zabawy teraz
    No nic, w niedzielę będę oglądał tą drugą. A tą pierwszą w niedzielębędzie oglądałó mąż mojej kuzynki bo on tam ma 50km a ja aż 200... Takze obie sprawdzi się jednego dnia. Napewno napiszę czy co9ś wybrałem i pochwalę się jeśli coś zakupię ;P
    W tym drugim trochę odstrasza mnie to latanie po urzędach bo w końcu auto zza granicy... Ktoś się orientuje gdzie się załatwia tłumaczenie dokumentów i czy robią takie rzeczy od rękli, tego samego dnia?

BMW
    740xd f01
    Ja tez uważam, że cena nie jest wyznacznikiem stanu :)