Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

W±tek: 2x e65 - pro¶ba o pomoc :)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar ARIE(L)
    Doł±czył
    Aug 2015
    BMW
    BMW E66 - 750 LI, FORD TRANSIT 2.0 ECOBOOST
    Sk±d
    DROBIN
    Gdzie¶ na allegro widziałem ostatnio auto z uchwytem na flagę. Pisało, że autem jeĽdzili dyplomaci z Belgii ale czy to te samo auto to nie jestem w stanie powiedzieć. Także b±dĽ czujny bo auto z miejscem na flagę na pewno nie było użytkowane przez zwykłego Niemca a tu już jest rozbieżno¶ć pomiędzy tym co mówi sprzedawca i "lampka" powinna się za¶wiecić :)

Vip Vip Awatar damned1
    Doł±czył
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wrocław
    Cytat Zamieszczone przez ARIE(L) Zobacz posta
    Gdzie¶ na allegro widziałem ostatnio auto z uchwytem na flagę. Pisało, że autem jeĽdzili dyplomaci z Belgii ale czy to te samo auto to nie jestem w stanie powiedzieć. Także b±dĽ czujny bo auto z miejscem na flagę na pewno nie było użytkowane przez zwykłego Niemca a tu już jest rozbieżno¶ć pomiędzy tym co mówi sprzedawca i "lampka" powinna się za¶wiecić :)
    Ja też i zdaje się, to jest to samo auto.

Jeżeli chcesz się zamkn±ć w kwocie 30k za cało¶ć, to dobrze gdyby¶ miał na boku jak±¶ kasę ekstra.

Obowi±zuje zasada ograniczonego zaufania. Jeżeli sprzedaj±cy nie będzie potrafił udowodnić, czy w aucie były usuwane standardowe usterki takie jak:
    * rurka
    * uszczelniacze

To załóż, że będziesz musiał je naprawiać Ty, a to jest koszt około 6k za obie usterki.

Do tego z reguły wyjdzie, że tu jaki¶ wahacz już jest wystukany, tu jaka¶ tuleja, tam co¶ cieknie (np pompa Vacum albo wody) i kolejne tys PLN trzeba na to dać.

Same sprawy eksploatacyjne jak wymiana oleju, filtry, klocki i tarcze też tanie nie s±.

Musisz sobie to dobrze policzyć. E65 to fajne auto, ale raz zapuszczone jest bardzo drogie w przywróceniu do pełnej sprawno¶ci.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

Pocz±tkuj±cy Użytkownik
    Doł±czył
    Dec 2015
    BMW
    e36, e65
    Sk±d
    Bielsko-Biała

Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Ja też i zdaje się, to jest to samo auto.

Jeżeli chcesz się zamkn±ć w kwocie 30k za cało¶ć, to dobrze gdyby¶ miał na boku jak±¶ kasę ekstra.

Obowi±zuje zasada ograniczonego zaufania. Jeżeli sprzedaj±cy nie będzie potrafił udowodnić, czy w aucie były usuwane standardowe usterki takie jak:
    * rurka
    * uszczelniacze

To załóż, że będziesz musiał je naprawiać Ty, a to jest koszt około 6k za obie usterki.

Do tego z reguły wyjdzie, że tu jaki¶ wahacz już jest wystukany, tu jaka¶ tuleja, tam co¶ cieknie (np pompa Vacum albo wody) i kolejne tys PLN trzeba na to dać.

Same sprawy eksploatacyjne jak wymiana oleju, filtry, klocki i tarcze też tanie nie s±.

Musisz sobie to dobrze policzyć. E65 to fajne auto, ale raz zapuszczone jest bardzo drogie w przywróceniu do pełnej sprawno¶ci.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
    Generalnie nie zarabiam Ľle, po prostu w tej chwili nie mogę wydać więcej niż 30k a pilnie potrzebuję samochodu bo czeka mnie kilka dłuższych tras do pokonania (m.in Bielsko - Gdańsk i z powrotem).
    Nie mogę wydać w tej chwili więcej gdyż jestem kulturyst±, jestem w trakcie przygotowań do zawodów a to się wi±że ze sporymi kosztami, rzędu 3k miesięcznie a czasem nawet to nie starcza. Po zawodach tj w marcu wydatki na mój sport znacznie się zmniejsz± i będę mógł spokojnie porobić z wszystkiumi bol±czkami z jakimi kupię auto. Może nie wszystkimi na raz ale po kolei co miesi±c będę je ogarniał.

Podobne w±tki

1. [pozostale] Pro¶ba o pomoc
    Przez marcin1985 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 02-06-2015, 13:36
  2. [skrzynia] Pro¶ba o pomoc
    Przez Barbel w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14-11-2014, 18:18
  3. Pro¶ba o pomoc
    Przez LUQA w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 0