Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
Na 1. stronie dostałeś już info, że wymiana silnika wraz z jego serwisem (rurka, uszczelniacze, olej, uszczelki, etc.) będzie najlepszym rozwiązaniem, ale Ty wiedziałeś swoje... No ale my się przecież nie znamy ;)
No To racja. Ja też Ci tak radziłem. Znam ten ból z autopsji. Kupiłem kiedyś "okazyjnie" Audi A8 z motorem 3.3 tdi Też tylko stukało w nim coś i liczyłem ze sie zmieszcze w kwocie 5-6 tys zł . Okazały się wytarte wałki rozrządu i praktycznie masakra w głowicy. Suma sumarum ,części okazały się masakrycznie drogie i remont silnika po kupie stresów i załatwiania wyniósł prawie 15 tyś zł z czego 1,8 tyś zł robocizna. To zaowocowało tym ,że miałem najdroższą A8 3.3 tdi z tego rocznika.
Obecnie mam w mojej 7ER 3.0 benzyna z silnikiem M54. Dla niektórych to jest wstyd mieć 231 ps w 7er ale mnie wystarcza i uważam jak dla mnie ,że Niemcy zrobili w 2003 roku gienialne posunięcie stosując ten silnik w E65 . Jest uleczony od wszystkich wad jakie ten silnik posiadał we wcześniejszych latach jego produkcji gdzie był montowany w innych ,mniejszych modelach BMW,jest bardzo ekonomiczny,całkiem fajnie przyspiesza i ogólnie nieźle sobie radzi a w razie awarii kupię go za niecałe 2 tyś zł a z całym osprzętem za niecałe 3tyś. Mam mniej mocy ale bardzo spokojny sen :) Dźwięk rzedowej szóstki osobiscie bardzo lubie.
Wracając do Twojego problemu nie wiem jakie części juz zakupiłeś ,ale w dalszym ciągu proponuję Ci zakup innego silnika a ten co masz zostaw na czesci a jak kiedyś auto sprzedasz to tem silnik też bez problemu sprzedasz na części.