zmieniałem juz przepływke
zmieniałem juz przepływke
To rzeczywiście dziwne ;) Sprawdzałeś wtryski? Ja po wielu bojach z m30b30 już byłem bliski rozpaczy bo nie mogłem dojść co się dzieje, że wypadają mi zapłony. Okazało się, że w instalacji elektrycznej jeden kabelek od wtyczki wtryskiwacza był ukruszony i niezbyt ładnie się otwierał wtrysk. Wymontowałem wszystkie, sprawdziłem, kilka działało kiepsko. Dałem do regeneracji/czyszczenia w pobliskim zakładzie i po montażu było już prawie bardzo dobrze, ale tylko PRAWIE. Ostatecznie winną reszty podobnych do Twoich objawów okazała się być lekko wygięta przepustnica. Po wymianie przepustnicy na drugą, czyli taką w której podczas patrzenia 'pod słońce' nie widać ani jednego promyka, auto zaczęło pracować na wolnych tak jak należy.
tez myslałem nad przepustnicą, ale sprawdziłem, zatkałem reką tak aby była nic nie puszczała powietrza, tak aby ssało tylko przez krokowy, nic nie zmienilo
przepustnica zmieniona, TPS tez, sterownik silnika tez podmieniany, nie ma zmian
Ogólnie tez mam problem falujących obrotów nieraz potrafi mi zgasnąć podczas jazdy najgorsze jest to ze cieżko zdiagnozować taki problem,niedługo będę zmieniał rozrząd,planował głowice itd.przy okazji będę zakładał kolektory schmiedmann 🙂 Mam cicha nadzieje ze przejdzie mojej 7 po tym wszystkim jak nie to pozostaje przepływka powoli myśle nad zamiennikiem Millera
przepływka sprawdzona, idealna, ogolnie wolne obroty są rowne, nic nie faluje, a tylko trzesie budą, tak jak by wypadały zapłony