sprawdzic i ustawic luzy zaworowe
sprawdzic i ustawic luzy zaworowe
przewody zmieniłes ? sprawdz cisnienie paliwa
krzywy, poszukaj postów forumowicza o nicku: krzycholina, w skrócie: pisał o drgawkach silnika m30b35, tez wszystko posprawdzał na samym końcu wymienił chyba sterownik silnika i drgania ustały, poszukaj, poszukaj
edit: może któryś wtrysk niedomaga
Witam.
Jako, że zostałem wspomniany w poprzednim poście, wypowiem się.
W moim przypadku szarpanie było mocne ale tylko na pb. Powodem był urwany przewód od jednego z wtryskiwaczy (silnik chodził na 5 cyl ). Wymiana ecu była konieczna ponieważ ktoś zamontował w nim chip przez który silnik trzymał cały czas 1000 rmp zamiast 650.
Po remoncie: nowa głowica (z kompletnym remontem), nowy wałek, nowe panewki, lambda, kompresja sprawdzona i wiele wiele innych na biegu jałowym nadal czuć co pewien czas delikatne trzęsienie budą. Zastanawiam się czy nie jest to spowodowane uszkodzoną dwumasą.
Pozdrawiam Krzysiek
przewpdy nowe, swiece nowe, dmumasa zmieniana, koplka i palec nowy, kompresja sprawdzona, przepływka podmieniana, zawory ustawione, nawet poduszki silnika zmienione, na zimnym jest idealnie, po rozgrzaniu na pb i lpg czuc lekkie wybracje na budzie,
to co tyka to wtryskiwacze lpg
sprawdz czy elektrozawor odparowania par paliwa jest sprawny, albo zaslep go najlepiej.
czy jak odkrecasz korek paliwa nie masz efektu zasysania?
zaworek tez juz sprawdzałem, odpinałem, sciskałem przewod itp
jezeli masz sekwencje to sparawdz jakie jest podcisnienie na wolnych obrotach. z tego co pamietam mialem u siebie w takim silniku cos ok. 0,38
u mnie na wolnych jest 0.50 i ni wuja nie może zejść niżej
rozwiązanie