Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zmieniarka mp3 do Becker Professional BE 2451 (e38)

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728iA, e34 520i, MB W123 240D, W124 200, W124 250d x2

Post Zmieniarka mp3 do Becker Professional BE 2451 (e38)

Witam szanowne grono.

Szukałem po forum ale nie znalazłem odpowiedzi na temat, który mnie trapi.

Mam dość dużą zagwozdkę z zakupem zmieniarki mp3 do autka.

Swoje e38 kupiłem z fabrycznym kasetowym Blaupunktem BUSINESS RDS (bez zmieniarki w bagaju). Z racji faktu, że Becker gra dużo lepiej niż Blaupunkt zakupiłem model Professional BE 2451 (tyż kasetowy) dedykowany do e38, który współpracuje z wyświetlaczem MID i multifunkcją w kierownicy. Czyli wnioskuję, ze obrabia magistralę I-bus.

Radio gra naprawdę spoko ale sluchanie samego radia i tych debilnych reklam doprowadza mnie do szału. Z racji faktu, że ogromnie cenię sobie oryginalny wygląd konsoli nie decyduję się na zakup jakiegoś odlewa z obsługą formatu MP3 bo stracę: wygląd, MIDa, kierę itp.

Jedynym rozsądnym wyjściem jest zakup rzeczonej zmieniarki. I tu zaczynają się schodki.
    Niedawno byłem na delegacji w Wa-wie i znalazłem na allegro chłopinę, który pod Wawą handluje X-car linkiem. Myśle, kupię sobie, zamontuje i będę wracał do domu upajając się swoją muzą. Podjeżdżam pod dom, wypruwam radio, kolo wybiega ze zmieniarka i.....dupa nie wykrywa, obok przycisku MODE na MIDzie nie pokazuje się CD. Z tego co pamiętam to nie wiem czy podpinaliśmy ją na włączonym zapłonie czy na wyłączonym ale koleś prosił o wyjęcie kluczyka i poczekanie kilkunastu sekund i też nic. Z tego co pamiętam to też nie podpięliśmy tej małej wtyczki do zmieniacza (ale podobno w X-car linku tamtędy idzie tylko tor audio). Zmieniarka była podłączona tylko do 17 pinowego złącza zasilania. Wiem, że Becker BE2451 obsługuje sterowanie zmieniaczem ale w necie prawie nic o tym radiu nie ma, żadnego manuala, czy też innych przydatnych informacji.

Dzwoniłem i pisałem maile do kilku sprzedawców zmieniarek YATOUR ale żaden z nich mi nie może odpowiedzieć na pytanie czy zmieniarka zamieli z moim Beckerem? mieli pisać do producenta ale mają to w dupie, liczy się kasa, a nie pomoc klientowi. Niby na aukcjach każdej ze zmieniarek napisane jest, że to gada z wszystkimi modelami BUSINESS, PROFESSIONAL itp (są nawet listy referencyjne modeli) ale nigdzie nie ma wzmianki o BE2451 (choć to model PROFESSIONAL i niby teoretycznie powinien grac ze zmieniara MP3).
    Ktoś sprzedający YATOURA powiedział mi, że w żadnej z 3 BMW e38, które zajechały do niego na montaż zmieniarki zmieniarka YATOUR nie zagadała z żadnym ori radiem.

Co robic?

Nie chcę kupować (tak jak mi radzą sprzedający) zmieniarki w ciemno a potem ją odsyłać bo koleś się może wypiąć i kasy nie będzie chciał oddac, a zakładanie spraw i gibanie na Milicję średnio mi się widzi.

Czy ktoś z Was ma zmieniarkę mp3 podpiętą do swojego PROFESSIONALA???? a jesli tak to jaką???? W sumie w PL są 3 głównie typy: X-carlink, Yatour i NVOX.

Jakie alternatywy?

Czekam z niecierpliwością na jakieś konkretne info od Was bo temat mnie świerzbi.

Serdecznie pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Milosh ; 17-12-2015 o 22:27