Może pytanie banalne i ośmieszające ale czy jest różnica między zestawami HID dostępnymi wszędzie a xenonami np. fabrycznymi kiedyś o tym czytałem ale wydało mi się mało istotne i nie dokończyłem a teraz nie mogę tego znaleźć
Może pytanie banalne i ośmieszające ale czy jest różnica między zestawami HID dostępnymi wszędzie a xenonami np. fabrycznymi kiedyś o tym czytałem ale wydało mi się mało istotne i nie dokończyłem a teraz nie mogę tego znaleźć
różnica jest taka jak miedzy 7 er a matizem i prosze o [shadow=darkred:52caeeecde][/shadow:52caeeecde][shadow=darkred:52caeeecde]poprawną polszczyzne!!!!![/shadow:52caeeecde]
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
no tak nie da się ukryć, ale tak konkretnie (nie wiem barwą??)różnica jest taka jak miedzy 7 er a matizem
fabryczne mają oczyszczanie i samopoziomowanie co dopuszcza je do ruchu, zaś hidy montuje sie w miejsce normalnych żarówek, gdy nie ma ww. są nie legalnie zamontowane i często oślepiają kierowców z naprzeciwka, czy, przez lusterka, tych z przodu.
barwą sie różnią też, z reguły fabrycznie mają 4300 stopni, a hidy można kupić i 12000 stopni.
Oryginalna barwa to 4300 nie bierz większej jak 6k i jeżeli chcesz kupić kup zestaw z najwyższej półki albo sobie daruj :) reszta to typowe WT pamiętaj o 3 rzeczach
1. klosze przestaw na jazdę lewostronną (xenon ma inny kont świecenia)
2. jedź ustaw prawidłowo światła
3. pamiętaj, że jak ktoś wsiada do tyłu lub masz coś w bagażniku o regulacji aby nie razić
I jeszcze jedna kwestia musisz mieć soczewkę!!! Jak masz zwykłe lampy to zapomnij to chyba, że chcesz stracić dowód rejestracyjny lub w gorszym przypadku dostać w łeb od wściekłego kierowcy :D
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
to w jakich firmach najlepiej wybieraćjeżeli chcesz kupić kup zestaw z najwyższej półki albo sobie daruj
Prawie z całą wypowiedzą należy się zgodzić z zastrzeżeniem punktu 1. Poprawnie przygotowany żarnik HID do konwersji będzie ogniskował tak samo jak zwykła żarówka. Przestawienie na ruch lewostronny spowoduje, że zamiast standardowego układu świateł _/_/ będzie ____ czyli innymi słowy słabo oświetlone pobocze.Zamieszczone przez coboss
Należy też pamiętać, że pomimo zastosowania soczewek we wszystkich typach lamp e38 kształt samego odbłyśnika jest trochę inny w autach na zwykłą żarówkę od tych na xenon. Efekt będzie taki, że hid zamontowany w zwykłą oprawę pomimo soczewki będzie raził (ale to i tak nic przy zamontowaniu hida do zwykłej lampy).
Zamieszczone przez borrad
przetwornice i dlawiki Hella,Bosh,Valeo
a zarniki philips i osram 6000k,najlepszy efekt
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Sprzedaję żarniki Philipsa ... Na 10 opakowań Philipsy znalazłem 3 .. reszta miała orginalne znaczki Merca , VW ... Mój xenon był z jakiejś aukcji za 179zł ... Ustawiłem lampy i jest bajka. Zestaw lepszy - gorszy (chyba ,że jakaś naprawdę "marka") i tak to wszystko robi ten sam maly chińczyk tylko opakowania ma różne ... Porównywałem kilka zestawów z różnych aukcji organoleptycznie a nie po opisach i to jest jedna chwała ... Moje działają już ponad 6 miechów i nie zdażył mi się ani jeden problem.
moze lekko wejde w polemike.. ale wyraze swoje zdanie :)
wczesniej mialem ori ksenon, a pozniej kupilem jakis tani zestaw z alledrogo cos kolo 200zl.
pierwsze roznice? ten HID swiecil o niebo mocniej :) mam je zalozone rok i (odpukac) nic sie z nimi nie dzieje :) wiec nie wiem czy trzeba sie pchac w jakies drogie zestawy :)
jesli chodzi o zarniki, bo widze komentarze zeby nie kupowac wiecej niz 6000K - ja mam 8000K i super to wyglada na aucie. widocznosc mam dobra - ale nie robie dlugich tras zbyt czesto :)
kwestia gustu. 8000K swieci pieknym niebieskim swiatlem, budzi zachwyt :) za to 4300 daje po prostu super widocznosc.
rozne gusta, rozne potrzeby, rozne zestawy.. HIDow:P