Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: [ elektryka] roleta nie dziala

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Przecież to przyjacielska rozmowa ;D ja nie jestem z tych co się denerwują i obrażają ;)
    Ale jestem zdania, żeby zaczynac od najprostrzych rzeczy a nie od rozkręcania auta ;) :papa:
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    Przecież to przyjacielska rozmowa ;D ja nie jestem z tych co się denerwują i obrażają ;)
    Ale jestem zdania, żeby zaczynac od najprostrzych rzeczy a nie od rozkręcania auta ;) :papa:
    Z tym kłóceniem to był żarcik :hihi:

Też jestem tego zdania , ale plasticzki przy tej temp. mogą sprawić sporo problemu!! :)

Kolega zrobi jak będzie uważał ....
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    hej, troche sie sytuacja zmienila. Wygrzebalem z kolega przycisk od sterowania roleta i byla nawet realcja - roleta zadziałała...... raz:/ Ale teraz przynajmniej przy przełączaniu stacyjki sa dwa pykniecia przy rolecie, natomiast przy wciskaniu przycisku jest reakcja w postaci cykniecia.. ale toi tylko tyle
    per aspera ad astra

użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez ariusz
    hej, troche sie sytuacja zmienila. Wygrzebalem z kolega przycisk od sterowania roleta i byla nawet realcja - roleta zadziałała...... raz:/ Ale teraz przynajmniej przy przełączaniu stacyjki sa dwa pykniecia przy rolecie, natomiast przy wciskaniu przycisku jest reakcja w postaci cykniecia.. ale toi tylko tyle
    W takim razie moim zdaniem stoi właśnie trybiki w rolecie! Trzeba zdemontowac półkę (poszukaj na forum) - było juz omawiane

Dla ułatwienia:

Po dwie śruby w każdym oparciu (lewym i prawym) u dołu po wyjęciu siedziska - klucz 10

Cztery koleczki na wysokości zagłówków - po dwa na stronę

Demontaż tylnych lampek i odkręcenie trzech śrub na stronę - chyba klucz 8

Wyjęcie obicia tylnych słupków

W bagażniku trzy śruby mocujące mechanizm rolety - klucz 10

Wyjecie kratek wentylacyjnych - choc nie koniecznie, ale łatwiej podnieść wtedy półkę

Zdemontować mechanizm wraz z silnikiem i do dzieła.

Poszukaj na forum - był nawet link do fotorelacji :P

Np ta http://www.bimmerboard.com/forums/posts/1627 tylko bez instrukcji demontażu.
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    a jest jakas roznica w demontazu elektrycznych i zwykłych foteli z tyłu? Słyszałem ze elektryczne duzo trudniej zdjąć
    per aspera ad astra

użytkownik
    BMW
    Z tego co sie orientuję mechanizm unoszący zagłówek jest przykręcony do tylnej ściany grodziowej. Co do siedziska to nie wiem. Niech wypowiedzą sie Ci co posiadają el. fikolki z tyłu :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    No to w weekendzik bede grzebac. Pogoda powinna byc juz zdaje sie ladniejsza
    Obejrze dziś wszystko i sie mentalnie przygotuje;)

Moze akurat ktos bedzie mial wolne i mi pomoze?;))
    per aspera ad astra

Zaawansowany Użytkownik
    BMW

zmęczenie materiału:(

Co prawda nie zdjałem tylnej półki, ale udało mi sie na tyle dogrzebac, ze zobaczyłem, ze jedno ramie jest pekniete.

Jakie sa koszty takiego ramienia?
    Mam na mysli to ramie wycodzace z silnika. Zdaje sie jest aluminiowe, choc na 100% nie wiem, bo sie mu nie przyjrzałem.

Aj, no i chyba jednak będę prosić o pomoc w demontazu tylnej półki.

Nie chce nic uszkodzic, ani połamać, a chciałbym to wykonac w miare sprawnie i bez strat.
    Poświeciłby mi ktoś troche czasu?
    per aspera ad astra

Z tego co mi wiadomo to samo ramię nie jest dostępne. Chyba że trafisz z rozbiórki. Możesz kupić używkę na części. Długo leżała na alegro (może jeszcze jest) roleta właśnie z pękniętym jednym ramieniem. Jeśli to drugie które było całe by do Ciebie pasowało to mógłbyś spróbować je podmienić. Całe rolety (z półką lub bez) chodzą po ok 300-400zł - oczywiście używki :)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip Awatar artas270
    BMW
    Bmw 740i 4.4l
    Mam pytanko.Chciałbym zamontować u siebie w aucie rolete fabrycznie jej nie ma,co powinienem kupic:rolete,przycisk,czy potrzebny jest jakiś moduł sterujący roletą....?

Uprawnienia umieszczania postów