Witam
Koledzy mam pytanie czy winom wypadania zapłonu morze być źle ustawiona instalacja lpg?bmw e38 740i
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Witam
Koledzy mam pytanie czy winom wypadania zapłonu morze być źle ustawiona instalacja lpg?bmw e38 740i
Ortografia kolego to nic trudnego.
Instalacja LPG to jeden z najczęstszych powodów wypadania załponu. Źle ustawiona rozjeżdża adaptacje benzyny czego skutkiem może być brak mocy i falowanie obrotów.
A wypada tylko na LPG?
Jeszcze nie wiem pojerzdze trochę na benzynie i zobaczę.
Jeśli na benzynie nie będzie problemu(nawet pod obciążeniem) to bardzo prawdopodobne jest, że problemem będą wtryski z gazu
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
ewentualnie układ zapłonowy, do LPG potrzebny jest dobry układ zapłonowy. Jakiekolwiek niedociągnięcia na LPG wyjdą od razu a na benzynie nie koniecznie. To jest spowodowane że mieszanka paliwa z powietrzem na LPG ma większą rezystancję i wymaga mocniejszej iskry do wytworzenia odpowiedniego zapłonu.
U mnie wypadal zapłon przy uszkodzonej cewce, pierw było to czuć bardziej na benzynie, dopiero później nasiliło się na gazie.
W moim przypadku zostały wymienione wszystkie cewki i świece na nowe oraz sprawdzona szczelność kolektora.i nadal wypadało:-S
Koledzy właśnie przejechałem się buniom na benzynie tak z 80km
Silnik chodził równo ani razu nie czułem że jest coś nie tak:-D
Teraz wszystko w rękach gazownika.Dziękuję:-D