Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: [e38) 740i m60b40 Gryfino - zachodniopomorskie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Jest tak jak pisze Kamiloo_ w Niemczech e32 , e38 i e65 to stare graty jakich nie chcą , chyba ,że ktoś ma sentyment. Nie wiem kiedy ostatnio widziałem e32 czy e38 , jak juz to e65 poliftowe , ale też mało kiedy.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    No i macie i nie macie racji :) W każdym bądź razie i tak rozchodzi się o kase ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Aż Milo się czyta zgodne odpowiedzi bez żadnych wyzwisk i ublizania itp:-) bo o to się rozchodzi że serwisy w Niemczech są drogie a Niemcy wygodni i nie chca sobie pozwolic na kaprysy takich leciwych aut tylko pasjonaci marki trzymają stare egzemplarze i jest także sprawa ubezpieczeń która są drogie jeżeli chodzi o starsze auta w angli z tego co się nie myle to ubezpieczenia są na osoby nie samochody i to też chyba nie grosze . tak jak pisze Elvis wiele razy byłem w Niemczech ale nigdy nie widzialem na mieście e38 lub e32 , tylko grube fury i nie koniecznie BMW lub ostatecznie skody lub toyoty

Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Kamiloo_ Zobacz posta
    Aż Milo się czyta zgodne odpowiedzi bez żadnych wyzwisk i ublizania itp:-)
    Dokładnie , jest tak wtedy jak co poniektóry się nie włączają do dyskusji na szczęście ,wiemy o kim mowa

Przez ostatnie ponad rok duużo się najeżdziłem po Niemczech , po Bavarii też , przez ten czas widziałem z 4 szt e32 , może 6-8 szt e38 (tylko benzyny) i pare e65 ,ale tylko po licie.
    Brak dieslów e38 jest podyktowany brakiem filtra DPF , co blokuje wjazd do wielu miast. E65 ma więc ma szansę i stoją takie auta w komisach.

Druga sprawa żaden normalny Niemiec nie jeżdzi starą 7er , chyba ,że ma numery na lato (z datą na tablicy rejestracyjnej)

Takie 7 er jak my mamy w większości mają albo Turcy ,albo Polacy ,albo Ruscy.

Co do serwisu to dla normalnego Niemca ,serwis jest tani ,ale nikt z nich nie będzie wkładał kasy w starego trupa jakie są w większosci na tym forum , oczywiście bez urazy , bo moje BMW tez jest stare ale sentyment i pasja jest.

Aldik nie chodzi tutaj żeby się licytować ,ale jak widziałeś więcej wymienionych modeli 7er na drodze w Niemczech niż napisałem to gratuluję.
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 11-12-2015 o 20:49

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Renault Safrane
    Już też bez przesady. Często niemieszki jeżdzą starszymi samochodami zimą jako winterauto, a na lato mają cabrio (przynajmniej w tych rejonach które odwiedzam)

BMW
    e38
    Wiem o co chodzi z tymi strefami w miastach ją mam nalepke na szybie zielona ale widzialem tazke 730D z żółtymi i niewiem czemu ją mam zielona a niektórzy żółtą..Za diesle są większe opłaty jakieś podatki , pozatym jak usłyszałem od taksiarza wolą benzyny wyjeżdzasz z miasta a tu autostrada i dajesz ogień a diesel dłużej się dogrzewa i szkoda turbin mniej jeździ diesli poprostu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Renault Safrane
    Wiem o co chodzi z tymi strefami w miastach ją mam nalepke na szybie zielona ale widzialem tazke 730D z żółtymi i niewiem czemu ją mam zielona a niektórzy żółtą..Za diesle są większe opłaty jakieś podatki , pozatym jak usłyszałem od taksiarza wolą benzyny wyjeżdzasz z miasta a tu autostrada i dajesz ogień a diesel dłużej się dogrzewa i szkoda turbin mniej jeździ diesli poprostu

Można zamontować aftermarketowy DPF i dostajesz zieloną, miałem Paska B5 z '99 z takim ustrojstwem

BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez Truth Zobacz posta
    Można zamontować aftermarketowy DPF i dostajesz zieloną, miałem Paska B5 z '99 z takim ustrojstwem
    Co to znaczy i jak to rozpoznać czy się ma? Wlasciel mojej 7 mieszkał w domku w centrum miasta to może takie coś miał

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Renault Safrane
    Co to znaczy i jak to rozpoznać czy się ma? Wlasciel mojej 7 mieszkał w domku w centrum miasta to może takie coś miał

Szukaj w aucie czegoś takiego:
    http://www.ebay.de/itm/Dieselpartike...4AAOSwcBhWYbJH
    Najłatwiej rozpoznać po hmm... większym spalaniu i zielonej plakietce :)
    Jeśli auto nie wychodziło seryjnie z DPFem, a ma zieloną plakietke to znaczy, że ma zamontowane to ustrojstwo. Niemiec by się nie odważył podrobić plakietki. Z tego co patrzyłem po autach w DE ostatnio to już mało się ostało diesli na żółtych plakietkach, sporo osób to montuje

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    W e38 730 d musisz mieć żółtą naklejkę bo nie masz DPf, jak nakleisz zieloną i POLIZEI zauważy to wtedy pełny program

Sam się czaiłem po Wiesbaden bez naklejki ,ale sie udało