Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: tunel ch³odzenia tarczy hamulcowej - istotne pytanie

tunel ch³odzenia tarczy hamulcowej - istotne pytanie

Witam Mam takie pytanie odno¶cnie tunelu chlodzenia tarczy hamulcowej dok³adnie tego w którym znajduje sie czujnik temperatury zewnêtrznej. Nniestety ostatnio zgubi³em ten element na autostradzie wraz z czujnikiem i tak± ma³± za¶lepk± wchodz±c± a¿ na nadkole. Czujnik ju¿ mam a moje pytanie brzmi czy ten tulel jest inny do benzynki i do diesla bo wiadomo inne s± halogeny i czy po lifcie jest taki sam jak przed. To samo dotyczy sie tego plastiku od do³u. Podejrzewam ¿e zamienników nie ma wiec pewnie tylko serwis no chyba ¿e kto¶ posiada u¿ywke. Pozdrawiam

“Nadsterowno¶æ wzbudza strach w pasa¿erach. Podsterowno¶æ - w kierowcy”

WG ETK ten element jest wspólny dla wszystkich e38. Cena w ASO trochê ponad 40 PLN.

ale mówisz o tunelu czy o tej za¶lepce???

O tunelu - element 5 na rysunku:

A o jakiej za¶lepce mówisz?

pod tunelem jest taka za¶lepka. Jak mamy os³one silnika to dokladnie w miejscu tunelu jest osobna os³ona która wchodzi az na nadkole i imituje taki 2-3cm chlapacz z przodniej czesci kola. nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale kto¶ mi kiedys powiedzia³ ¿e ma³e nadkole. Przyglada³em sie jednej e38 przed liftem i tego nie mia³a. Co to mo¿e byæ...

Wydaje mi siê, ¿e piszesz o czê¶ci 14 z powy¿szego obrazka. To jest w³a¶nie ten element, który wygl±da tak jak ten przedni chlapacz. Czê¶æ ta ró¿ni siê w autach przed i po lifcie (równie¿ w cenie - przed liftem jakie¶ 27z³, po lifcie 32z³).

te¿ mi sie tak wydaje ze to 14. Zadzwonilem do aso i za t± czesc powiedzieli 30zl czyli tyle co mowisz a za tunel 128z³ czyli 3 razy tyle co napisale¶... do tego czujnik ju¿ tak profilaktycznie zapytalem 110zl

No to tymi cenami mnie lekko zaskoczy³e¶, bo nawet id±c za portalami typu bmwfans i mno¿±c po kursie nie wychodzi to co poda³e¶.... Mo¿e mam stary cennik... ;)

Swoj± drog± ten tunel (5) to kawa³ek plastiku podobny objêto¶ciowo do tego, co idzie pod spodem (14), wiêc cena trzykrotnie wiêksza jest zupe³nie nieuzasadniona....

Zgadza siê... Tak± cene podali w aso. Cennik masz chyba dobry bo cene dolnego plastiku poda³e¶ dok³adn± tylko nie wiem skad wzieli cene tunelu. Sprawdz sobie czy czujnik te¿ wychodzi ok 110zl to sie przekonasz na ile aktualne masz cenniki. A propo tunelu dosta³em tak± informacje ¿e nieznacznie ró¿ni sie po lifcie. Teraz pytanie czy ro¿nica te¿ jest miedzy dieslem a benzynk±.

ETK w temacie tunelu jest jednoznaczna - jest jeden wzór przez ca³y cykl produkcji. Zapytaj ewentualnie o numery czê¶ci (wg ETK 51 71 8 125 968). Przy okazji zapytam w ASO w Wawie, ile takie "cudo" (tunel) kosztuje.....

No i zapyta³em..... Musisz zmieniæ dostawcê, bo mi za ten element powiedzieli 42 z³... ;)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •