Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Polak w BMW

Początkujący Użytkownik Awatar olo120672
    BMW
    już bez niestety
    Adasio, ja żyję z jazdy, jeżdżę po całej UE i stoję w korkach, mam do czynienia z rowerami i skuterkami ( zwłaszcza w Paryżu ) i w życiu bym tak nie darł ryja na ulicy. Buractwo na najwyższym poziomie. Obojętnie co wcześniej koleś na rowerku zrobił. Zresztą - mieszkałem w UK 8 lat i wiem co ( bo nie kto ) tam zjechało. 90% to patologia. I fajna, wypożyczona lub wzięta na raty za ostatnią kasę, bryka tego nie zmieni.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez olo120672 Zobacz posta
    Adasio, ja żyję z jazdy, jeżdżę po całej UE i stoję w korkach, mam do czynienia z rowerami i skuterkami ( zwłaszcza w Paryżu ) i w życiu bym tak nie darł ryja na ulicy. Buractwo na najwyższym poziomie. Obojętnie co wcześniej koleś na rowerku zrobił. Zresztą - mieszkałem w UK 8 lat i wiem co ( bo nie kto ) tam zjechało. 90% to patologia. I fajna, wypożyczona lub wzięta na raty za ostatnią kasę, bryka tego nie zmieni.
    No właśnie kluczowe jest co koleś na rowerze wcześniej zrobił (a tego nie wiemy niestety)

Sposób reakcji kierowcy (tu bluzgi) mógł być bardzo różny - od cichego pod nosem po rękoczyny, zatem to już kwestia osobistej tolerancji na takie akcje

Ale to nie zmienia faktu że wg mnie pan z BMW nie drze się na niego TYLKO I WYŁĄCZNIE z powodu tego że ten jedzie rowerem, bo to by było już serio mistrzostwo świata
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    No właśnie kluczowe jest co koleś na rowerze wcześniej zrobił (a tego nie wiemy niestety)...
    Jak dla mnie to rowerzysta mógł wcześniej i 12 zwojów z czubem zostawić na masce tego bmw.
    To co miało by mieć miejsce wcześniej, wg mnie, nie usprawiedliwia takiej reakcji kierowcy auta.
    Jeżeli ma problem z kontrolowaniem emocji to niech siedzi w domu.
    Fakt, czasem nerwy puszczają, ale sztuką jest je opanować.
    A tutaj nie dość, że kierowca dał upust łacinie podwórkowej na całą okolicę, to jeszcze zrobił to w niezrozumiałym dla tubylców języku.
    Co to zmieniło dla rowerzysty? Może tylko tyle, że domyślił się, że w bmw siedzi Polak i pomyślał o nas jak o prostakach.

Wg mnie, gdyby i kierowcy aut, motocykli i rowerzyści, piesi wykazywali się dekiem więcej empatii, to nie byłoby takich sytuacji.
    Rzadko kiedy ktoś z premedytacją "dokucza" innym na drodze.

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Nie zauważyłem w tytule, ani też w opisie filmu "wycieczek" pod adresem BMW. Patrząc na filmy, które gość umieszcza na swoim kanale nie sądzę żeby prowokował kogokolwiek - po prostu jeździ, nagrywa i pokazuje różne "ciekawe" reakcje. Miałem okazję zjeździć trochę Europy i jakoś nie reagowałem w ten sposób na rowerzystów, korki, pomimo średnio 11h za kółkiem na dobę / 2 tyg. Podejrzewam, że większość zawodowych kierowców również nie reaguje w ten sposób, bo jak sama nazwa wskazuje, to ich zawód i zazwyczaj przy okazji pasja, to też poziom tolerancji z deksza inny. Co innego nadęte "pawiany", którym się wydaję, że droga jest tylko ich - i myślę, że właśnie taki buc-pawian został pokazany na tym filmie.

BMW
    już bez niestety
    Testy psychologiczne obowiązkowo dla każdego, nie tylko dla zawodowych. Co 5 lat. Nie panujesz nad nerwami, jeździj autobusem.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA

Mieszkałem w Holandii i tam jest dopiero pole do popisu dla takich narwańców, trzeba mieć na prawde mocne nerwy jeżdżąc po tamtejszych drogach. Nie raz krew mi taki cyklista zagotował, albo jadą we 4 obok siebie, piszą SMS'y, kręcą fajki itd. Nie ma opcji takiego delikwenta nawet delikatnie opier*olić bo zaraz będzie nagonka całej wsi jaki to zły kierowca na rowerzystę głos podniósł. U nich jazda na rowerze to jak w PL rosół w niedziele, masz się dostosować i tyle.

Więc polecam każdemu chodź raz wycieczkę do NL, po takiej przygodzie żaden cyklista was już nie zdziwi.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Zaawansowany Użytkownik Awatar Velocityraptor
    BMW
    było E38 750i, będzie E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez olo120672 Zobacz posta
    Testy psychologiczne obowiązkowo dla każdego, nie tylko dla zawodowych. Co 5 lat. Nie panujesz nad nerwami, jeździj autobusem.
    Obserwuję codziennie kierowców zawodowych przechodzących te tzw. "badania psychologiczne" i zaprawdę powiadam Wam uważajcie na drodze.
    Rozszerzenie zakresu badań spowoduje tylko spadek konkurencyjności gospodarki i nabije kasę ludziom z papierkiem.

BMW
    już bez niestety
    Ja obserwuję codziennie kierowców osobówek z antenkami od CB, kupionymi tylko po to żeby wiedzieć, gdzie ,,pały,, stoją. I dawaj 120 w zabudowanym... Do przejechania 5 km ze wsi do wsi, ale trzeba wyprzedzać, każda sekunda na wagę złota :)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Wszyscy gadacie że mógł rowerzysta zrobić co chciał i nie powinien facet tak zareagować, hmmmm.

Ciekawi mnie bardzo czy WY jadąc swoim ukochanym skądinąd BMW zachowali byście stoicki spokój i nerwy na wodzy?

Śmiem wątpić.

Zwłaszcza, że zwyczajnie nie wierze że koleś z BMW wyzywa faceta jadącego na rowerku drogą tylko za to że jedzie prawidłowo na rowerze. To by było przecież bez sensu totalnie.
    Dlatego uważam że film zawiera SKUTEK ale nie pokazuje PRZYCZYNY - a co za tym idzie jest nieobiektywny!

Polecam pooglądać filmiki tego kolesia:

https://www.youtube.com/channel/UCge...FEFZGQcHqp9aZw

Jeździ po Anglii, chyba Londynie, i na tych filmach świetnie widać jak tam chodzą np piesi, gdzie chodzą, na jakim świetle itd
    Dlatego uważam że dokładnie tak samo jest z rowerzystami i to nie tylko w UK ale wszędzie, bo nie jeden raz baba na wsi nawet bez obejrzenia się dookoła skręciła mi pod koła i jeszcze miała pretensję że ja obtrombiłem.

Faktem jest że koleś z BMW nie pokazał kultury i nerwy go poniosły ale wg mnie musiała być przyczyna bo bez tego nie wyobrażam sobie aby mógł tak zareagować od tak.

@ nino - piszesz że w tytule filmu nie ma "wycieczek" do BMW :)
    A jak sam zatytułowałeś filmik na forum??? Czemu nie napisałeś np - koleś na rowerze czy Wyzwiska bez powodu lub niemiła przejażdżka?

Dokładnie tak samo zrobi to prasa, fora, internet ,TV i reszta i nagonka na BMW gotowa
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW
    już bez niestety
    Adasio, w UK jest dozwolone przechodzenie na czerwonym. To jest tylko informacja, że masz uważać i wchodzisz na jezdnię na własną odpowiedzialność. I jeśli tam mieszkasz, musisz się dostosować, a nie wyzywać na drodze i to jeszcze w niezrozumiałym języku.