Witam
W mojej e38 97' prawy xenon nie reaguje na pokrętło przy kierownicy. Lewy normalnie można ustawić. Gdzie szukać przyczyny?
Witam
W mojej e38 97' prawy xenon nie reaguje na pokrętło przy kierownicy. Lewy normalnie można ustawić. Gdzie szukać przyczyny?
A co za xenon co reguluje sie go pokretlem?
No własnie? Przecież powinno działać samopoziomowanie...
Autoregulacja ksenonów wygląda tak, że regulując pokrętłem na lampie ustawiamy żądaną wysokość strumienia światła, a automatyzm polega na tym, że jeśli do bagażnika wrzucimy kilka ciał lub worek ziemniaków, to reflektory powinny same wrócić do ustawionej wcześniej wysokości świecenia. Nie pomogę niestety z samym problemem. Poszukaj schematów, może na realoem wypatrzysz, co może być nie tak.
P.S. Ciekawostka:
kiedyś zadzwoniłem do dwóch ASO w Warszawie z pytaniem ile kosztuje takie "zaprogramowanie wysokości świecenia" i przy Prymasa 1000-lecia kosztowało 1000 zł a na Krakowskiej 900 :D Inny mechanik pogmerał pokrętłem na lampie i wystarczyło "Bóg zapłać":)
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
u mnie nie ma niestety autopoziomowania i jak wrzucę zwłoki do bagola to światła same się nie ustawią. Na wahaczu nie ma czujników zatem światła ktoś przede mną zmieniał i nie są oryginalne. Dziś sprawa jeszcze bardziej się pogmatwała, gdyż ruszając pokrętłem jedno światło szło w górę, natomiast równocześnie drugie na dół.
Najprościej chyba to oryginał poznać po tym czy są spryskiwacze w zderzaku
Ostatnio edytowane przez darekbb ; 06-12-2015 o 11:11
no właśnie nie ma spryskiwaczy :) Zrobię tak jak mówisz ELVIS