Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Kupno TV: FullHD 3D vs. UltraHD 4K

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Myślę że chodziło Ci o dwie głowice do odbioru tv sat :p
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    Przede wszystkim z tym "pełnowartościowym Blu ray'em" to jest non sens, bo jeżeli film ma powyżej 8gb to już jest tak wyraźny i przejrzysty, że i tak naszym okiem nie zauważymy różnicy między nim a filmem np 25 GB w FullHD. Natomiast film w 4K, który będzie ważył np. 16GB już będzie zupełnie inna rozmowa, i będzie ładniejszy obraz niż FullHD, który zajmuje 40 GB. W każdym razie na ten moment, jakbym miał wybierać nigdy nie dałbym się namówić na telewizor FullHD, rok temu kupiłem SONY jeden z wyższych modeli w FullHD i jest gorszy od najsłabszego 4K, z tym, że najsłabszy 4k SONY kosztował 5200 zł ;/, teraz 40 cali 4K można kupić za 2000 zł, LG, Samsung, Panasonic poza Sony oczywiście xD

Także bierz 4K, za niedługo będzie 8k wchodziło, a wtedy FullHD to będzie jak kineskop dzisiaj :D

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i

Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    Myślę że chodziło Ci o dwie głowice do odbioru tv sat :p
    Chodzi mi o coś takiego:
    http://m.euro.com.pl/slownik.bhtml?t...nId=6910937347

i na przykład coś takiego:
    http://nt.interia.pl/audio-wideo/new...sie,nId,932010
    Ostatnio edytowane przez damned1 ; 03-12-2015 o 17:53

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Plazma żre prąd, a na OLED mnie nie stać ;)
    Mój ma max pobór mocy 140W ale tylko wtedy gdyby wyświetlał cały czas biały obraz bo przy ciemnym filmie zużywa znacznie mniej ;) Ledy zużywają może ze 2x mniej ale co z tego jak musisz zapłacić za niego 3x tyle i te oszczędności nigdy ci się nie zwrócą. Mnie generalnie nie podoba się obraz na TV led. Jest jakiś taki nie naturalny i przesadnie wyostrzony. Zawsze wybrałbym plazmę. Szkoda że wycofali się z tej technologii. Cieszę się że załapałem się jeszcze na ostatki a do tego sporo kasy zostało w kieszeni ;)

Początkujący Użytkownik Awatar bomej
    BMW
    Jeszcze nie posiadam
    Ah to 3d, posiadam razem z fullhd, okulary od 3d widziałem może ze 4 razy, na początku gdy kupiłem telewizor, obejrzałem ze dwa filmy i od tamtej pory 3d jest dla mnie zapomnianym incydentem

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Początkujący Użytkownik Awatar adrian007
    BMW
    e32
    Filmy w 3d pojawiają sie coraz częściej, rok temu obejrzałem może z 3 filmy w tym formacie. Wtedy było niewiele takich które interesowałyby mnie, i ich waga jest ogromna jakieś 12gb film ponad dwugodzinny full hd. Ale w ostatnim czasie jest sporo filmów dostepnych online, i raz może dwa na miesiąc trafi się dobra pozycja. Gdybym mógł to wszystko chciałbym oglądać z głębią obrazu która umożliwia technologia 3d. Mam tv Lg i gdybym miał zmieniać to znów wybrałbym lg z tym że byłoby to 55 cali z zakrzywionym obrazem, choć aktualnie lg wprowadze matryce oled.. to dałbym czas tej technologi na przetarcie się..

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    W tej chwili trzeba kupić plazmę. za 3-4 lata oled , po wyeliminowaniu problemów w tej technologii. Jakieś 3d czy 4K to są marketingowe chwyty dla idiotów. To nie jest problem bo się w ogóle tego nie używa.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez Guner Zobacz posta
    W tej chwili trzeba kupić plazmę. za 3-4 lata oled , po wyeliminowaniu problemów w tej technologii. Jakieś 3d czy 4K to są marketingowe chwyty dla idiotów. To nie jest problem bo się w ogóle tego nie używa.
    Dobrze to ująłeś ;) Też jestem tego zdania.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Mam plazmę Panasonica już chyba z 6 lat i ciągle ten sam, na obrazie nic nie stracił, albo tego nie zauważyłem, także nic się nie wypaliło, albo nawet jakby coś było to po czasie samo znika. W naprawie był ze 2 razy a to dlatego, że mieszkam na wsi i skoki napięcia się zdarzają. A padł jakiś przetwornik napięcia.

Plazma jest idealna do obrazu SD, a HD tygląda świetnie. Mój TV ma niby zużycie katalogowe prądu 470W, ale w żaden sposób tego w rachunkach nie odczułem, a wiadomo że im więcej ciemnych scen tym mniej prądu pobiera bo piksele się wygaszają a nie świecą cały czas. A tv nieraz chodzi i 18h/dobę

Vip Vip Awatar Yaro
    BMW
    E38 740d
    A ja napiszę coś innego niż wszyscy :-) Ja uwielbiam oglądać filmy w 3D. To prawda, że ogląda się je raz na dwa miesiące albo i rzadziej. Dla mnie jednak te dwie godziny raz na pół roku są warte dołożenia do technologii 3D.
    Z jednym małym "ale".
    Po pierwsze - Jeśli 3D to tylko z aktywnymi okularami (np. w Sony). Telewizory 3D z pasywnymi okularami (np. LG) nie wyświetlają obrazu 3D w 1080p tylko 720p, więc jak komuś zależy na jakości obrazu to wariant drugi odpada, za to są lekkie i tanie. Aktywne okulary są drogie, znacznie cięższe i niektórzy są w stanie zauważyć delikatnie migotanie. Ale coś za coś.
    Po drugie - jeśli 3D to tylko telewizor z "górnej" półki . Ja kupiłem SONY 55'' ze średniej półki (ok. 5000 zł z cztery lata temu) i jakość 3D była tragiczna - podwójne kontury niektórych postaci, mało efektów "wychodzenia" z ekranu (widać było tylko głębię obrazu). Sprzedałem ten telewizor i kupiłem też SONY 55", ale za około 8000 zł (trzy lata temu) i jak odpaliłem te same filmy na nowym telewizorze to jakbym zupełnie oglądał inny film.