Generalnie problem zażegnany ale nie wiem co było powodem.
Dałem znajomemu mechanikowi do zrobienia bo ja mam warsztat zawalony 2 projektami i jak na złość nie mogłem tego zrobić sam. A on nie chce mi powiedzieć co było![]()
Generalnie problem zażegnany ale nie wiem co było powodem.
Dałem znajomemu mechanikowi do zrobienia bo ja mam warsztat zawalony 2 projektami i jak na złość nie mogłem tego zrobić sam. A on nie chce mi powiedzieć co było![]()
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Dużo Cię to kosztowało? Jeśli to była wspomniana przeze mnie grzałka (tak jak pisałem, typowe opisane przez Ciebie objawy) - konieczne było wymienienie termostatu. Behr kosztuje ok. 200 PLN. W wolnej chwili sprawdź tylko, czy naprawa nie sprowadziła się do odpięcia wtyczki. Grzałka jest przy termostacie pod przepływomierzem. Żeby się tam dostać wystarczy zrzucić przepływkę (10 minut roboty). Odpięta grzałka nic złego nie wyrządzi - komputer będzie tylko zgłaszał problem z mapą chłodzenia (nie wyświetli się check engine), ale wg mnie lepiej mieć wszystko sprawne, niż stosować półśrodki :-)
Powodzenia!