Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 25

W±tek: Mam okazje kupiæ 760 Li. Pro¶ba o wycene!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    e38 740i M62B44
    Sk±d
    £ódzkie

Post Mam okazje kupiæ 760 Li. Pro¶ba o wycene!

Witam
    Ostatnio mój Ojciec zgada³ siê z jakim¶ dalekim znajomym ¿e tamten chce sprzedaæ 760 Long z 2003 roku bo popad³ w d³ugi itp. Dzi¶ ogl±da³em ten samochód i nie jest on w najlepszym stanie, ale o tym za chwile. Zaproponowa³em mu cenê jak za rozbite 730. Go¶æ ma siê zastanowiæ, a widzia³em ¿e jest sk³onny na moj± propozycje przystaæ. W±tpie ¿eby ogarnia³ internet i móg³ go sobie sam wystawiæ czy nawet wyceniæ ;)

Teraz o samochodzie:
    Z zewn±trz naprawdê ³adny, brak ¿adnych uszkodzeñ lakierniczych. Przemierzy³em go czujnikiem lakieru: malowana maska, przednie b³otniki i prawe dzwi przód i ty³. Reszta w oryginale. Przednia szyba wymieniana, boczne wydaj± siê oryginalne. Ogólnie to co by³o robione jest zrobione dobrze, niema tam ¿adnej fuszerki. Wszystko siê ³adnie równo schodzi, niema ró¿nic w odcieniu lakieru itp. Felgi 20' ori BMW z rantem warte na oko z 3-4 ty¶. Trochê za¶niedzia³e reflektory przednie. Kolor ciemny granat.

Czar prys³ jak zajrza³em do ¶rodka. Przetarta kierownica, zniszczony fotel kierowcy w jasnej skórze oraz pod³okietnik i boczek dzwi kierowcy, ale tapicerka nie podarta wiêc my¶lê ¿e dobry magik by ogarn±³ to za kilka stówek. Ogólnie w ¶rodku zaniedbany i brudny. Na blacie niby 230 000km, ale z pó³ bañki my¶lê ¿e ma.
    Prawdopodobnie jest to wersja Individual chocia¿ nie sprawdza³em tego po VINie. Wykoñczenie zamiast drewna w kolorze czarnym. Jasna tapicerka z jak± w BMW te¿ siê chyba nie spotka³em. Listwy progowe te¿ ma Individual :D

Najgorsz± rzecz± w aucie jest silnik. Jak da mu siê gazu na ja³owym biegu to z opó¼nieniem wkrêca siê na obroty. Przy przegazówce kopci na czarno. Podczas jazdy przy mocniejszym dodawaniu gazu szarpie. Tak jakby nie pracowa³ na którym¶ garze czy co¶.
    Nie wiem jak powinno jechaæ V12 w tej budzie bo nigdy nie jecha³em, ale moje e90 R6 3.0i 258 KM idzie chyba lepiej :D Kontrolka od silnika oczywi¶cie te¿ ca³y czas siê pali. Pod mask± silnik o dziwo suchy. No mo¿e jest tam w jednym miejscu jaki¶ ma³y wyciek który wygl±da na stary. Na ja³owym biegu bez dodawania gazu silnik pracuje w miare równo. Ogólnie silnik na moje oko conajmniej do sporego remontu.

Pozatym raczej wszystko okej, skrzynia ³adnie przerzuca biegi, nie przeci±ga, w zawieszeniu nic nie s³ychaæ, go¶æ wymienia³ klocki niedawno, ³adnie hamuje. Zak³ada³ te¿ nowe opony zimowe na te felgi.

Z ciekawego wyposa¿enia jest: automatyczne doci±ganie niedomkniêtych dzwi, sterowanie g³osem, klima dwu albo czterostrefowa nie przyjrza³em siê. Podnó¿ki dla pasa¿erów z ty³u, elektryczne grzane kanapy z ty³u, bia³e kierunkowskazy. Pozatym no to chyba standard, Navi TV, Xenony memory foteli itp.
    Wszystkie te graty z elektroniki raczej sprawne, chocia¿ nie sprawdza³em tego tak dok³adnie.

Na allegro raczej ma³o jest takich aut wiêc ciê¿ko mi to wyceniæ, ale z tego co widzê takie e66 kosztuje conajmniej 35-50 ty¶ i te¿ ciekawe czy s± w takim super stanie.
    Ja jak bym to wzi±³ to ani bym tym nie chcia³ je¼dziæ, ani nie chcia³ bym tego robiæ, ale chcia³bym sprzedaæ w takim stanie jak kupi³em i jak opisa³em.

Powiedzcie ile waszym zdaniem to mo¿e byæ warte?
    Czy to ¿e jest to 6 litrowy Long mocno podbija cenê w porównaniu do innych e65/e66?

A mo¿e jest na forum kto¶ kto by³ by zainteresowany odkupieniem go odemnie? :D
    Jakby kto¶ chcia³ mam zdjêcia- mogê wys³aæ.
    Czekam na opinie.
    Ostatnio edytowane przez Gajos90 ; 26-11-2015 o 17:33

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2014
    BMW
    e38 M62B44 98r.
    Sk±d
    Wo³ów
    Nikt ci tego po samym opisie nie wyceni. Wrzuæ tutaj zdjêcia i wtedy mo¿e kto¶ odpisze. Ja wiem ¿e zbyt wielu chêtnych na 760 nie bêdzie bo same silniki mia³y jak±¶ wadê. Nie zag³êbia³em siê w szczegó³y tak¿e nie powiem o co chodzi ale w dziale e65 na pewno co¶ na ten temat znajdziesz.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    e38 740i M62B44
    Sk±d
    £ódzkie
    20151126_150543.jpg

Musia³em pomniejszyæ zdjêcie do takich rozmiarów ¿eby mog³o siê za³adowaæ.
    My¶lê ¿e mój opis jest dosyæ szczegó³owy wiêc jak±¶ tam wycene mo¿na po tym zrobiæ.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    z tego co opisujesz i je¿eli chcesz to na handle to niewiele to warte. Chocia¿ nie chce tutaj rzucaæ kwotami. Ale na pewno du¿o ponizej najtañszej E65 na allegro. Ryzykujesz napraw± silnika, ale równie dobrze moze to byæ pierdo³a, jaki¶ czujnik i po sprawie. Chociaz kopcenie na czarno nie wró¿y dobrze.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Z takim ¶rodkiem jaki opisujesz + zagadka z silnikiem + rocznik 2003 niema ¿adnej rewelacji.

Realna cena z tak pracuj±cym silnikiem to 15-20 tys. a i to mo¿e za du¿o bo z tymi silnikami ro¿ne cuda siê dzia³y.

Koszt naprawy mo¿e okazaæ siê kosmiczny.

760 jest bardzo trudny do sprzedania.

Silnik posiada bezpo¶redni wtrysk benzyny z pompa wysokiego ci¶nienia i pozosta³e problemy jak N62 czyli uszczelniacze, rura itd.

Nastêpnym problemem mo¿e siê okazaæ znalezienie warsztatu który siê tym zajmie.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    e38 740i M62B44
    Sk±d
    £ódzkie
    Cytat Zamieszczone przez Sebek Zobacz posta
    Realna cena z tak pracuj±cym silnikiem to 15-20 tys. a i to mo¿e za du¿o bo z tymi silnikami ro¿ne cuda siê dzia³y.
    No to ja mam mo¿liwo¶æ to kupiæ mniej wiêcej w po³owie tej rozbie¿no¶ci ;)

Bior±c pod uwagê ceny takich modeli na allegro nawet jakby kto¶ zrobi³ remont silnika za 15 ty¶. to by siê w miare op³aca³o.

Czyli ogólnie mówicie ¿e 6 litrów V12 jest bardziej minusem ni¿ plusem?

Jak my¶licie jaki¶ handlarz da za to chocia¿ z 22 000z³?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Arman
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    O ile kwestie kosmetyczne s± do zrobienia bez wiêkszych problemów to o tyle trudniej jest z silnikiem - który jest bardzo powa¿nym i skomplikowanym problemem, bo tak naprawdê powierzchownie cie¿ko stwierdziæ co w niej siedzi i jakie koszta moze poch³on±æ doprowadzenie go do zdrowego stanu.

Tak zaniedbany samochód, tak zniszczony w ¶rodku, malowany ca³ym przodem i nie tylko (prawdopodobnie powypadkowy), z topowym silnikiem który niestety nie cieszy sie najlepsz± opini± dodatkowo w takim stanie jakim jest (do koñca nie wiadomo w jakim) - zakup takiego egzemplarza moze byc po prostu nie op³acalny.

A co do osi±gów 760i/Li - to naprawdê szybka limuzyna, ale tryb awaryjny nie pozwoli³ Ci po prostu odczuæ jego mo¿liwo¶ci.

Gdyby 6.0 V12 o którym mowa by³o udanym motorem (bezawaryjnym), to z pewno¶ci± trzyma³oby swoj± warto¶æ, w koñcu to "flagowy model flagowej limuzyny" który cenowo znacznie sie ró¿ni³ od np. 745i przy wyjezdzie z salonu :)

Vip Vip Awatar kruger32
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Sk±d
    Bielsko

Cytat Zamieszczone przez Gajos90 Zobacz posta
    No to ja mam mo¿liwo¶æ to kupiæ mniej wiêcej w po³owie tej rozbie¿no¶ci ;)

Bior±c pod uwagê ceny takich modeli na allegro nawet jakby kto¶ zrobi³ remont silnika za 15 ty¶. to by siê w miare op³aca³o.

Czyli ogólnie mówicie ¿e 6 litrów V12 jest bardziej minusem ni¿ plusem?

je¿eli uszkodzone s± pompy wysokiego ci¶nienie to te 15ty¶ prawie na te dwie sztuki styknie
    Jak my¶licie jaki¶ handlarz da za to chocia¿ z 22 000z³?
    Je¿eli s± uszkodzone pompy wysokiego ci¶nienia to te 15 ty¶ prawie styknie s± chyba 2 sztuki http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/pr...iego-cisnienia reszte z drugie tyle
    Ostatnio edytowane przez kruger32 ; 26-11-2015 o 20:41

1 Miejsce
    w konkursie na auto zlotu - ¦lesin 2014 w kategorii E38

3 Miejsce
    w
    konkursie na naj³adniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    e38 740i M62B44
    Sk±d
    £ódzkie
    Tak zaniedbany samochód, tak zniszczony w ¶rodku, malowany ca³ym przodem i nie tylko (prawdopodobnie powypadkowy), z topowym silnikiem który niestety nie cieszy sie najlepsz± opini± dodatkowo w takim stanie jakim jest (do koñca nie wiadomo w jakim) - zakup takiego egzemplarza moze byc po prostu nie op³acalny.
    My¶lê ¿e zaniedbania s± to ogarniêcia nie jakim¶ kosmicznym kosztem. To ¿e jest malowany to te¿ nie jest jaki¶ wielki problem bo lekk± rêk± 80% takich Beemek jest malowana.
    Niema grama szpachli, nie widaæ fuszerki przy z³o¿eniu wiêc nie jest to jaki¶ ulep.

No dobra a jakbym go podpi±³ pod komputer to wyjdzie na nim czy s± uszkodzone pompy wysokiego ci¶nienia?

Mo¿e nawet bardziej op³aca³o by siê zrobiæ przeszczep innego u¿ywanego silnika...

Wiem ¿e kombinuje ale ca³y czas chodzi mi po g³owie ten samochód ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2013
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Sk±d
    Opolskie
    Na takim aucie nie da sie zarobiæ wiem z do¶wiadczenia.
    Jak E65/66 stoi d³ugo i przez dluzszy okres nie by³o z tym nic zrobione to w takie 760 lekk± rek± trzeba wlozyc w tej chwili w granicach 25 ty¶ leciutko.

Podobne w±tki

1. Witam, nareszcie mam okazje sie przedstawic
    Przez krzywy191 w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 208
    Ostatni post / autor: 01-09-2024, 17:02
  2. [E38] BMW 740 ila pro¶ba o wycene
    Przez zuczek09 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 32
    Ostatni post / autor: 20-10-2013, 19:57
  3. [silnik] Chcê kupiæ e65 760.
    Przez Arek w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 05-11-2012, 09:12
  4. [ AV/navi] Chcê do³o¿yæ modu³ video z TV - co mam kupiæ?
    Przez mbbrzoza w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 17-06-2010, 16:46
  5. mam okazje kupiæ
    Przez MICRO_GAMES w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-02-2009, 17:42

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów