Witam
Ostatnio mój Ojciec zgada³ siê z jakim¶ dalekim znajomym ¿e tamten chce sprzedaæ 760 Long z 2003 roku bo popad³ w d³ugi itp. Dzi¶ ogl±da³em ten samochód i nie jest on w najlepszym stanie, ale o tym za chwile. Zaproponowa³em mu cenê jak za rozbite 730. Go¶æ ma siê zastanowiæ, a widzia³em ¿e jest sk³onny na moj± propozycje przystaæ. W±tpie ¿eby ogarnia³ internet i móg³ go sobie sam wystawiæ czy nawet wyceniæ ;)
Teraz o samochodzie:
Z zewn±trz naprawdê ³adny, brak ¿adnych uszkodzeñ lakierniczych. Przemierzy³em go czujnikiem lakieru: malowana maska, przednie b³otniki i prawe dzwi przód i ty³. Reszta w oryginale. Przednia szyba wymieniana, boczne wydaj± siê oryginalne. Ogólnie to co by³o robione jest zrobione dobrze, niema tam ¿adnej fuszerki. Wszystko siê ³adnie równo schodzi, niema ró¿nic w odcieniu lakieru itp. Felgi 20' ori BMW z rantem warte na oko z 3-4 ty¶. Trochê za¶niedzia³e reflektory przednie. Kolor ciemny granat.
Czar prys³ jak zajrza³em do ¶rodka. Przetarta kierownica, zniszczony fotel kierowcy w jasnej skórze oraz pod³okietnik i boczek dzwi kierowcy, ale tapicerka nie podarta wiêc my¶lê ¿e dobry magik by ogarn±³ to za kilka stówek. Ogólnie w ¶rodku zaniedbany i brudny. Na blacie niby 230 000km, ale z pó³ bañki my¶lê ¿e ma.
Prawdopodobnie jest to wersja Individual chocia¿ nie sprawdza³em tego po VINie. Wykoñczenie zamiast drewna w kolorze czarnym. Jasna tapicerka z jak± w BMW te¿ siê chyba nie spotka³em. Listwy progowe te¿ ma Individual :D
Najgorsz± rzecz± w aucie jest silnik. Jak da mu siê gazu na ja³owym biegu to z opó¼nieniem wkrêca siê na obroty. Przy przegazówce kopci na czarno. Podczas jazdy przy mocniejszym dodawaniu gazu szarpie. Tak jakby nie pracowa³ na którym¶ garze czy co¶.
Nie wiem jak powinno jechaæ V12 w tej budzie bo nigdy nie jecha³em, ale moje e90 R6 3.0i 258 KM idzie chyba lepiej :D Kontrolka od silnika oczywi¶cie te¿ ca³y czas siê pali. Pod mask± silnik o dziwo suchy. No mo¿e jest tam w jednym miejscu jaki¶ ma³y wyciek który wygl±da na stary. Na ja³owym biegu bez dodawania gazu silnik pracuje w miare równo. Ogólnie silnik na moje oko conajmniej do sporego remontu.
Pozatym raczej wszystko okej, skrzynia ³adnie przerzuca biegi, nie przeci±ga, w zawieszeniu nic nie s³ychaæ, go¶æ wymienia³ klocki niedawno, ³adnie hamuje. Zak³ada³ te¿ nowe opony zimowe na te felgi.
Z ciekawego wyposa¿enia jest: automatyczne doci±ganie niedomkniêtych dzwi, sterowanie g³osem, klima dwu albo czterostrefowa nie przyjrza³em siê. Podnó¿ki dla pasa¿erów z ty³u, elektryczne grzane kanapy z ty³u, bia³e kierunkowskazy. Pozatym no to chyba standard, Navi TV, Xenony memory foteli itp.
Wszystkie te graty z elektroniki raczej sprawne, chocia¿ nie sprawdza³em tego tak dok³adnie.
Na allegro raczej ma³o jest takich aut wiêc ciê¿ko mi to wyceniæ, ale z tego co widzê takie e66 kosztuje conajmniej 35-50 ty¶ i te¿ ciekawe czy s± w takim super stanie.
Ja jak bym to wzi±³ to ani bym tym nie chcia³ je¼dziæ, ani nie chcia³ bym tego robiæ, ale chcia³bym sprzedaæ w takim stanie jak kupi³em i jak opisa³em.
Powiedzcie ile waszym zdaniem to mo¿e byæ warte?
Czy to ¿e jest to 6 litrowy Long mocno podbija cenê w porównaniu do innych e65/e66?
A mo¿e jest na forum kto¶ kto by³ by zainteresowany odkupieniem go odemnie? :D
Jakby kto¶ chcia³ mam zdjêcia- mogê wys³aæ.
Czekam na opinie.

Odpowiedz z cytatem