może narzędzia w klapie i niesie
może narzędzia w klapie i niesie
Mam śmieszną teorie z autopsji, jeśli oddawałeś auto do mechanika, to może zostawił ci niespodziankę w środku. Kiedyś z kolegą znaleźliśmy w jego aucie klucz na sznurku zamontowany gdzieś między kanapą a blachą😀
Poważniejszego pomysłu niestety nie mam, ale czekam z niecierpliwością, aż odnajdziesz przyczynę. Powodzenia!
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Kupilem auto juz z tymi "kamieniami" wiec nie wykluczam sprawy mechanika (Ja wszystkie usterki naprawiam sam) ale przyjrze sie temu drewnu bo jest na wierzchu a ja nie wiadomo gdzie szukam a to ono moze byc przyczyna..
Kolega tez właśnie kupił auto z tym kluczem, oby to nie było to samo haha, w każdym razie, najlepiej żeby to było tylko drewienko.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez bomej ; 10-12-2015 o 22:12
Wiem co to może być jeszcze, bo mi to spokoju nie dawało. Mogły Ci się ze starości pokruszyć okładziny hamulca postojowego i resztki przesypują się między szczękami i tarczą, w jej wewnętrznej stronie. U nas było to słychać na zewnątrz prawie zawsze przy niewielkich prędkościach, np. manewry przed domem. A w środku od czasu do czasu, w zależności od tego jak akurat te fragmenty okładzin ułożyły się względem tarczy. Posłuchaj tego dźwięku z zewnątrz auta, stań obok i niech ktoś nim manewruje obok Ciebie. Jak z okolic kół będzie to słychać, to kolejny trop już masz.
Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 12-12-2015 o 06:15