Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: Jazda Bez tablic rejestracyjnych lub błędnych "FALSZYWYCH "

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    To ja teraz z innej beczki pytanie, tablica zamontowana do góry nogami tez będzie karane?. Jest gdzieś wpis jak ma być zamontowana? ;)?.Czytelność będzie tylko trochę bardziej zaawansowana ;).
    Kolego też o tym pomyślałem :D a za przednią szybą niby też niemożna mieć ale to tez wykroczenie motocykliści zaginali tylną rejestracje tak aby zakrywała dół i nie była czytelna np dla fotoradarów to też wykroczenie jak znajdzie się taki upierdliwy i np masz blache zakrytą sniegiem błotem to też moze się przyczepić ....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 750iL 2001

Cytat Zamieszczone przez Kamiloo_ Zobacz posta
    Kolego też o tym pomyślałem :D a za przednią szybą niby też niemożna mieć ale to tez wykroczenie motocykliści zaginali tylną rejestracje tak aby zakrywała dół i nie była czytelna np dla fotoradarów to też wykroczenie jak znajdzie się taki upierdliwy i np masz blache zakrytą sniegiem błotem to też moze się przyczepić ....
    Oczywiście, że można mieć za przednią szybą. Prawo określa szczegółowo wyłącznie lokalizację tylnej tablicy.
    Cytat Zamieszczone przez Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia
    Zał. 5, §2 Kształtu i wymiarów miejsca przewidzianego do umieszczenia przednich tablic rejestracyjnych nie określa się.
    Co ciekawe, nie widzę paragrafu zabraniającego założenia tablicy do góry nogami, chociaż to akurat może wynikać z pobytu w pracy :)

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

Dokładnie, nie widzę zapisu aby zabraniało się mieć ją do góry nogami ;). Może ktoś się jeszcze wypowie ...

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Ja w A6stce jeździłem przez kilka miesięcy bez tablicy, nikt nigdy nie miał problemu, blacha z reguły jeździła w bagażniku, bo za szybą mnie wku*wiała. W dużym mieście (Szczecin) zero problemu, panowie z radiowozów pokazywali palcem okejkę i wszystko było fajnie, powrót do rodziców do Gryfic i zazwyczaj mieli problem z pierwszego lepszego radiowozu. Raz zabrali mi dowód (bez mandatu), a tak to zawsze było "następnym razem musi Pan już mieć blachę"
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995

§ 25. 1. Właściciel pojazdu umieszcza na pojeździe tablice z przodu i z tyłu w miejscach konstrukcyjnie do tego przeznaczonych, z wyjątkiem przyczep, ciągników rolniczych, motocykli i motorowerów, na których tablice umieszcza się tylko z tyłu, z zastrzeżeniem ust. 1a-2.

Deska rozdzielcza nie stanowi całości pojazdu, po za tym jest W a nie NA pojeździe. Samochód jest produkowany z miejscem do tego przeznaczonym, więc policjanta nie będzie obchodzić np.: akcesoryjna listewka zakrywająca te mocowania.

podsumowując tablice na mają być NA wozie, a nie w nim

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Gdzieś kiedyś Neuf wrzucał przepisy i paragrafy odnośnie tablic.Jak wyżej ustawodawca ustalił tylko umiejscowienie tylnej tablicy.Przednia może być za szybą.Nawet jakieś "papierki" do tego woził i nic mu nie zrobili.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Sam mu to podsyłałem , bo tak w pedzlem malowanej jeżdziłem.
    Ale po roku jazdy po Wroclawiu i wioskach okolicznych zamontowałem na stałe bo za duzo czasu na kontrole traciłem.
    2x w tyg kontrole...itp itp...
    bez sensu
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Do policjantów miejscowych nie docierało że mój grill nie ma miejsca do przykręcenia tablicy (i wmawiali mi że to jakiś chińczyk z Allegro, a to był oryginał Audi). W trasie przy kontroli nigdy nikt nie miał problemu, a jak pytali czemu tablica za szybą, to mówiłem, że tak ładniej wygląda :P
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Ja od wczoraj jeźdze tak . bez tablic o wiele ladniej to wygląda ogólnie chyba ramkę usune że zderzaka aby było gładko.... Blacha leży sobie za szybą dziś z 10 razy mijalem patrol co prawda patrzyli się i to bardzo ale żadnej rekacji

Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    U mnie tablica od ponad roku leży na desce...a w schowku wydrukowana ustawa w razie gdyby milicjant chciał się kłócić. W niej jest zawarte wyraźnie, ze dla przedniej tablicy miejsca - nie określono.