Aż szkoda nimi jeździć. Słowa nie oddadzą piękna. Wartość zadbanych egzemplarzy rośnie z roku na rok.
Muszę tak ogólnikowo, bo każdy szczegół jest ważny, a nie sposób wszystkich wymienić.
Moje uznanie Rafał!
Aż szkoda nimi jeździć. Słowa nie oddadzą piękna. Wartość zadbanych egzemplarzy rośnie z roku na rok.
Muszę tak ogólnikowo, bo każdy szczegół jest ważny, a nie sposób wszystkich wymienić.
Moje uznanie Rafał!
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Zaczynam czytać wątek i widzę takie zdanie
... no to sobie myślę,: że ciąg dalszy będzie brzmiał:
Namawia mnie od dłuższego czasu tequila, Sprzedam mu w końcu to auto.
A tu ni chu....
Dobra robota z lakierem, a 8er ... no cóż, mogę wziąć i zabrać duet ;)
Szacun za konkretny zestaw w garażu !
Nie krępuj się i zakładaj tutaj też jej temat.
Pozdro
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Ano szkoda, chociaż z drugiej strony patrzeć jak stoją to trochę jak lizać lizaka przez szybę, więc przewietrzenie raz na jakiś czas się należy. ;)
Ta zlotowa propozycja stówy ciągle siedzi mi w głowie i drąży zwoje ;) ale coś gdzieś ostatnio przeczytałem, że kolega na jakieś mercedesy się przesiada...
Dzięki. Lakier odzyskał swój blask i teraz to jest czerwony pełną gębą.
Teraz będziesz musiał poczekać kilka lat aż e31 doczeka się w końcu kosmetyki.
Nie godzi się przekazywać takiego niedokończonego zestawu.
Dzięki. Jak znajdę luźniejszą chwilę to postaram się założyć temat. To ten sam silnik co w e32, więc jakiś punkt zaczepienia jest.
Podziękował. Nie jest to może najszybsze tempo realizacji prac, ale mnie się nie spieszy.
Dzięki. Plan jest taki, że obydwie mają u mnie dożywocie (tylko nie mów nic koledze tequila1909).
Zobaczymy jak wyjdzie, ale mam nadzieję, że nie ja będę musiał się martwić o ich sprzedażowe losy.
Piękna fura - gratuluję.
Czekam na wymianę zderzaka na europejski - bo sam waham się czy kupić e23 L7 (bo jest przekozacko wypasiona w środku) i zmienić obleśne "hamerykańskie" na eu czy brać e23 745i..........
L7 rzadka okrutnie ale szpeci mi ją zderzak - 745i też nietuzinkowa (choć tańsza o połowę - zależnie od stanu)
Może ktoś ze znawćow doradzi (sorki za off-top) ?
Dzięki. Myślę od czasu do czasu nad tym, ale z dawcami słabo i zabieg wymaga ingerencji spawacza specjalisty.
L6 czy L7 szły tylko na stansy. Zależy z którego roku jest ta L7, ale w zasadzie każdą da się przerobić na europę.
TUTAJ przykład przeróbki e28. Typowy amerykański sposób w standardzie rzeźnickim, ale jednak.
Dzięki - super link. Pozdrawiam
Patent msm tski, że przykryłem ją dywanem.
Jest on dedykowany do tego modelu. Poszukaj, może oferują coś gotowego i do twojej Toyoty.
Z racji sezonu zimowego niewiele się dzieje. Auto jeszcze więcej stoi niż jeździ, więc wziąłem się za pierdółki.
Zmieniłem gałkę świateł, ponieważ na starej piktogram już się zmęczył.
Dokupiłem też plastik zmiany kierunku nawiewu, ale muszę się bardziej zagłębić w temat.
W czasie odświeżania lakieru nie obyło sie bez strat. Uszkodzeniu uległa prawa dysza spryskiwaczy. Lewą sam uszkodziłem przy demontażu ;p
Co było wystarczającym powodem do wzięcia się za odmłodzenie układu spryskiwania szyby.
I całość przed.
I po.
Na koniec wyciągnąłem ją na krótki spacer.