Witam.
Otó¿ sta³o siê ostatnio mia³em kolizjê nie z mojej winy. Przetarty ca³y bok plus lusterko i dwie alufelgi. Przyje¿d¿a rzeczoznawca, wycena na mail i tu w³a¶nie zaczyna siê problem. Wg. oceniaj±cego samochód przed st³uczk± wart by³ 9500z³ po st³uczce 2500z³ uznano szkodê ca³kowit± po czym zaproponowano zwrot 7000z³. Moim skromnym zdaniem nie jestem w stanie za takie pieni±dze naprawiæ b±d¼ te¿ kupiæ kolejnego takiego samego auta w super stanie. W zwi±zku z tym chcia³bym siê odwo³aæ od decyzji ubezpieczyciela i tu pojawia siê problem. Potrzebujê obiektywnego spojrzenia na warto¶æ mojego auta. Opis poni¿ej:
BMW E38 rok produkcji 12/95
Silnik: m60B40 286Km
Skrzynia 5hp30 automat
Przebieg: 300000km
Fotele sportsitze podgrzewane elektryczne z pamieci±. Czarna tapicerka w stanie idealnym. Zero przetaræ ani pêkniêæ. Nie regenerowana.
Ekran 4:3, nawigacja, tempomat, parktronic, klimatyzacja automat dwustrefowa, kierownica multifunkcja, hak holowniczy
Lusterka elektryczne, fotochromowe, podgrzewane, elektrycznie sk³adane,
Telefon oryginalny bluetooth z mo¿liwo¶ci± wy¶wietlania kontaktów na ekranie oraz obs³ug± z poziomu kierownicy (moja adaptacja)
Progi oraz listwy poliftowe (moja adaptacja)
Alufelgi 19 cali (jest faktura 3500z³)
Opony ty³ 265/40/19 przód 245/40/19 Bridgestone Potenza (teraz 3 letnie)
Nowy lakier (z przed 3 miesiêcy) dwa boki plus klapa (jest faktura 4500z³) Auto z racji wieku mia³o kilka drobnych rysek na drzwiach, drobne wgniecenia na tylnych b³otnikach. Mam zdjêcia przed lakierowaniem jak i w trakcie prac.
To jest mój kolejny samochód, ale z racji sentymentu dosta³ u mnie do¿ywocie:)
Proszê o wasze opinie.
Pozdrawiam P.

Odpowiedz z cytatem