Chyba od 2009 r w 760 a od września 2010 roku w pozostałych modelach zaczął być montowany całkiem nowy 8 biegowy automat.
Fakt w 760 jest 8hp, bardzo rzadka sprawa. W 750i dopiero od wersji silnika 450ps bez przepustnic czyli po lifcie 2012. W V8 nie ma to znaczenia bo biegi sa bardzo dlugie. W dieslu to juz inna bajka.
Znalazlem jeszcze jedno : Fotele w E65 duzo bardziej wygodne jak w Fce , po dluzszej drodze nie czuje kregoslupa jak jade teraz , w E65 tego nie mialem i siedzenie pod tyłkiem jakby dużo węższe w Fce , mój tyłek nie czuje komfortu ,ze tak to delikatnie powiem , caly czas mam wrażenie jakbym na boczku siedział i niszczyl fotel
Ostatnio edytowane przez zwracam ; 07-12-2015 o 12:26
To może być kwestia ustawienia. Ja w swojej też musiałem lekko korygować ustawienia (zwłaszcza te od podparcia lędźwiowego), bo po dłuższej jeździe z auta wyjść nie mogłem.
w 740xd od 2009 był 8 biegowy automat.
Fakt 740dx od 2010 8hp. Nie wiem od czego to zalezy.
Widac jednak nie od LCI.
Z tymi fotelami kolego masz rację, mam dokładnie takie same odczucia . W E66 miałem mega wygodnie a w F jakoś brakuje mi miejsca .
Ostatnio zauważyłem, ze chyba jedyna rzecz jaka mnie ciągnie do F to chyba zamiana na coś innego i nowszego. Kręci mnie że "lewarek" znów jest w "normalnym" miejscu, że jest inny idrive no i że jakbym miał diesla to by mniej palił niż moja 745, no ale K...A na tym koniec, żadnych zalet, co najwyżej radość że motor nie padnie :D O ile sie uda, chociaż w przypadku diesla jest taka szanse...