To daj znac co Ci powiedzą,bo krzyżaki w E65 raczej nie padają tylko ślimak w maglu sie wyciera.
Nie wierzę ,że to krzyżak. Prosty sposób aby go wyeliminować to dociągnąć magiel aby kiera ciężej chodziła (na próbę) i przejechać się po dziurawej drodze. Jak będzie cicho to magiel a jak będzie dalej tak samo to krzyżak.
Juz sie pogubilem i chyba zle kasowalem luz....
Kasujemy sruba nr 1 czy 2 na rysunku? I czy dobrze zaznaczylem w ktorym miejscu jest kiera?
![]()
Śruba nr 1 http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=30919
Przyznam się, że ja kręciłem na początku śrubę #2 :P, a że nie chciała iść, to dopiero później mnie oświeciło, że przecież chłopaki kręcili od góry i u mnie raczej jest ta sama przekładnia...
Ostatnio edytowane przez HTN ; 23-06-2017 o 21:37
Czy mozecie polecic firme gdzie zrobic maglownice
Robilem w Hydrosystem ale troche ponad rok z tego co pamietam przejechalem cos 40-50k i zaczela stukac (wymieniona listwa, slimak nie ruszony... twierdza ze sie nie wymienia hehe)
Sprawdzalismy z mechanikiem i listwa ok, wiec slima sie sknczyl
Czy lepiej szukac uzywki ;)
Szukaj zakładu, który oddaje to do ZF, a nie regeneruje sam lub ewentualnie są przez nich certyfikowani. Ja jestem zdania, że do regeneracji oddaje się jak cieknie, a nie jak stuka. Uszczelnienia wymienią i to powinien być koniec ich ingerencji.
W Bielsku Białej jest gość co jest mistrzem świata w tych sprawach. Gwarantuję Ci.
Ostatnio edytowane przez Sebek ; 13-12-2017 o 09:08