Wiem ale chodzi mi żeby dobrze łapał i nie był luźny.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wiem ale chodzi mi żeby dobrze łapał i nie był luźny.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
AAaaaaaa chyba ,że tak. Zwracam honor.
daję znać. Po wymianie koncówek i drążków pozbyłem się stuknięcia jak wyjeżdzałem z pod domu na wstecznym i na skręconych kołach przy zjezdzie z niskiego krawężnika miałem puknięcie. Przy hamowaniu już nie telepie kiera bo też wymieniłem tarcze. Niestety nie miałem czasu na jazdy próbne i zrobiłem jedno i drugie za jednym razem, więc nie wiem czy tarcze czy koncówki miały większy wpływ. Śrubę popuściłem o jakieś 15 stopni i się ładnie odkręca.
No i zajebiście![]()
Chłopaki, co o tym myślicie?
Znalazłem też fajne zdjęcie jak wygląda przekładnia rozebrana. W ogłoszeniu jest sporo ciekawych zdjęć: http://allearchiwum.pl/maglownica_re...428806480.html
EDIT:
Właśnie jestem po dokręcaniu. Faktycznie trzeba zeszlifować fazkę, bo ciężko wchodzi klucz się obśluzguje, a łeb jest miękki, ale uwaga - DA SIĘ TO ZROBIĆ! Klucz łamany 17, drugi oczkowy lekko dogięty, trzeci zwykły oczkowy. Trzeba odkręcić jedną śrubę od uchwytu i da się dociągnąć magla bez opuszczania sanek, czy wykręcania poduszki.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 11-06-2017 o 10:44
Czy ktoś wie ,jakiego smaru powinno się używać do listwy zębatej ?
@HTN jak to Twój filmik no to nieźle ją dokręciłeś. :) Ile tego będzie stopni po okręgu ? Nie zostaje Ci na zakrętach kierownica?
Miejsca w 3.0d widzę i tak jest więcej niż mojej 3.0i ale dla chcącego nic trudnego. W 4.4i w N62 jest super dojście od góry.
Podgląd:
![]()
Ostatnio edytowane przez miro ; 11-06-2017 o 19:51
No tak z pół obrotu na pewno było. Kiera w ogóle ciężej nie chodzi. Różnicy nie ma. Mniej stuka.
Ja jak podkręciłem tak o 40* to musiałem z 10* odpuścić bo zaczynało ją chwytać. :)
Dzisiaj dociągałem jeszcze raz magla, ale już rozebrałem wszystko. Dużo roboty z tym nie ma, ale trzeba mieć belkę do zawieszenia silnika. Najwięcej roboty chyba z rozbieraniem plastików. Sama rama to 6 śrub + 5 od poduszek silnika. Wszystko idzie ładnie w dół. Mi cała robota z rozkładaniem się i sprzątaniem po robocie zajęło mi jakieś 3-3,5h. Nie trzeba rozpinać nic z zawieszenia, nawet nie trzeba ściągać kół.
Dociągnąłem na począku na ciasno (bez stukania; wyszło gdzieś z 1/4 obrotu), ale lekko kiera zaczęła ciężko chodzić, więc odpuściłem z 10 stopni na śrubie i jest OK, choć delikatny stuk słychać przy kręceniu za wałek. Na koniec przesmarowanie listwy i poskładanie wszystkiego do kupy.
WAŻNE: Nie ignorujcie tego, co jaro5 pisał - KONIECZNIE SZLIFOWAĆ KLUCZ, INACZEJ BARDZO ŁATWO OBROBIĆ BARDZO MIĘKKI ŁEB ŚRUBY!!! Ja u siebie lekko go obrobiłem, ale później zeszlifowałem i można normalnie wykonać korekcję.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 17-06-2017 o 19:41
HTN Ty to normalnie robotny jesteś :)
1/4 obrotu dodatkowo do tego co już dokręciłeś ostatnio ?