Witam, jak w temacie jakie powinno byæ ci¶nienie? Lepsze s± jakie¶ zamienniki czy u¿ywki po regeneracji?
Witam, jak w temacie jakie powinno byæ ci¶nienie? Lepsze s± jakie¶ zamienniki czy u¿ywki po regeneracji?
Wg. workshop manuals <=3,8 bar
Zamiast zamiennika oczywi¶cie lepiej regenerowan± u¿ywkê ale na oryginalnych czê¶ciach.
Albo now± Pierburg, Bosch, TI Automotive
Znalaz³em pompke firmy Magneti Marelli czy jako¶ tam i Pierburga po regeneracji. Niby po numerach katalogowych ten magneti pasuje i nie wiem czy nie zaryzykowaæ i jej nie wziaæ, w baku te¿ mam zamiennik z mercedesa sprintera i nie narzekam po za tym ¿e do¶æ mocno buczy :)
Magneti? nie wiem, to w³oskie i raczej chyba uznania nie ma, awaryjne trochê. Przynajmniej takie opinie dawniej kr±¿y³y, a nie wiem jak teraz.
Jak regenerowana Pierburga na oryginalnych czê¶ciach to bym bra³. Zawsze w takim przypadku mo¿esz wymieniæ jakby co¶ nie tak by³o.
Polecam
Pierburg lub Bosch z regenerowanymi jest ró¿nie ......
No i masz odpowied¼ :) na forum 5 znów wol± regenerowane
rozumiem ze mowicie o filtrze paliwa w benzyniakach ktory ma od razu regulator cisnienia? musze zmienic ten filtr niedlugo i tez sie zastanawiam jaki kupic, mam lpg czy musze inwestowac w jakis mega drogi filtr?
pompie podprogowej diesla, która podaje paliwo dalej ;)
jeszcze jak kto¶ obeznany móg³by mi powiedzieæ czy ta pompa podprogowa jest elektryczna czy jaka¶ inna ?
czy ci¶nienie robocze 3,5bar wystarczy? bo niektóre pompy maj± do 5bar nawet
Ostatnio edytowane przez kubaa.w ; 12-11-2015 o 20:13
W swoim dieslu masz trzy pompy paliwowe. Pierwsz± w baku-elektryczn± , drug± w³asnie ko³o lewego progu-elektryczn± i mechaniczn± przy silniku.